Darbu sāk drošāka interneta vēstneši reģionos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Lai efektīvāk apmācītu reģionos dzīvojošos bērnus, vecākus un skolotājus par drošību internetā, Drošāka interneta centrs Drossinternets.lv ir apmācījis 30 Latvijas reģionos dzīvojošus brīvprātīgos aktīvistus, galvenokārt pedagogus, skolu darbiniekus un bibliotekārus, kuri sāks savu darbu līdz ar jauno mācību gadu. Par to TVNET informēja Latvijas Drošāka interneta centra preses sekretārs Kaspars Līcītis.

Drošāka interneta vēstneša uzdevums ir brīvprātīgi vadīt nodarbības sava novada bērniem, vecākiem un pedagogiem par drošību internetā. Tostarp par riskiem un apdraudējumiem, ar kuriem bērni visbiežāk sastopas, lietojot sociālos tīklus, ziņojumapmaiņas platformas un modernās tehnoloģijas. Vēstneši ir gatavi apmācīt bērnus rīkoties interneta vidē droši, palīdzot apgūt sociālo tīklu un viedierīču drošības iestatījumu pareizu lietošanu, lai pasargātu sevi no nevēlamas saziņas un ierobežotu piekļuvi savā profilā izvietotajai informācijai. Drošāka interneta centra brīvprātīgie palīgi ir gatavi sniegt padomus, nonākot nepatīkamā situācijā. Piemēram, ja bērns internetā ticis pazemots, saņēmis draudus vai kāds svešinieks viņu sācis šantažēt. Svarīgs vēstnešu uzdevums ir palīdzēt bērniem apgūt medijpratību un kritisko domāšanu. Liels palīgs vēstnešiem ir Drošāka interneta centra izdotā grāmata 8-12 gadus veciem bērniem par drošu un atbildīgu interneta lietošanu «Planēta 7», kas bez maksas tiks izplatīta Latvijas skolās.

«Mūsu mērķis ir panākt, lai katrā Latvijas reģionā būtu Drošāka interneta centra apmācīts profesionālis, kas iegūtās zināšanas nodotu tālāk sava novada skolēniem, vecākiem, pedagogiem un bibliotekāriem par to, kā droši lietojams internets, un spētu uz vietas konsultēt problēmsituācijās. Esam patīkami pārsteigti par lielo vēstnešu atsaucību, kas vēlreiz apliecina, ka zināšanas par interneta drošu lietošanu ir ļoti nepieciešamas,» skaidro Drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska.

Drošāka interneta centra apmācības seminārā piedalījās 30 dalībnieki no visas Latvijas: Rīgas, Saulkrastiem, Tukuma, Saldus, Aizkraukles, Silenes (Skrudalienas pag.), Ogres, Madlienas pagasta, Cēsīm, Limbažiem, Jelgavas, Kandavas, Ķekavas, Balviem, Viļakas, Krāslavas novada, Jaungulbenes pagasta, Vārkavas (Upmalas pag.), Līvāniem, Talsiem, Pļaviņām. Vairums dalībnieku bija pedagogi, skolu darbinieki un bibliotekāri.

Katrs semināra dalībnieks saņēma jau izstrādātu nodarbību plānu un izdales materiālus, lai sagatavotos un novadītu nodarbību dažāda vecuma mērķauditorijām. Arī turpmāk Drošāka interneta centrs rīkos regulāras brīvprātīgo vēstnešu apmācības un informācijas apmaiņas seminārus zināšanu papildināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu