Kāda valsts iestāde piedzīvojusi vairākus nesekmīgus uzbrukumus tās e-pasta serverim

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Kāda valsts iestāde piedzīvojusi vairākus ilgstošus, tomēr nesekmīgus uzbrukumus tās e-pasta serverim, teikts informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas «Cert.lv» pārskatā par drošības incidentiem Latvijā.

Vienā uzbrukuma reizē e-pasta serveris saņēmis 2000 kaitnieciskus sūtījumus, tomēr ugunsmūra risinājums visus kaitīgos e-pastus bloķēja.

«Cert.lv» eksperti norāda, ka uzbrukumi tika veikti no daudzām savstarpēji nesaistītām IP adresēm dažādās pasaules valstīs, kas norāda, ka uzbrukumā iesaistīts inficētu iekārtu robotu tīkls jeb «botnet». Dažas uzbrukumā iesaistītās IP adreses bija arī no Latvijas.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un «.lv» domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu