Pētījums: Mobilo datu patēriņš uz vienu SIM karti Latvijā pērn pieaudzis par 35%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pagājušajā gadā mobilo datu patēriņš uz vienu SIM karti Latvijā sasniedza piecus gigabaitus (GB) mēnesī, kas ir par 35% vairāk nekā gadu iepriekš, ierindojot Latviju trešajā vietā pasaulē, liecina telekomunikāciju pētniecības kompānijas «Tefficient» apkopotie dati.

Vairāk mobilo datu kā Latvijā uz vienu SIM karti tērē tikai Somijā un Taivānā. Somija bija pirmā arī pērn veiktajā pētījumā, bet Latvija ar 3,7 GB lielu mobilo datu patēriņu uz vienu SIM karti ieņēma otro vietu.

Igaunijā mobilo datu patēriņš uz vienu SIM karti mēnesī 2016.gadā bija pusotru reizi mazāks nekā Latvijā, bet Lietuvā - četras reizes mazāks nekā Latvijā.

Telekomunikāciju operatora «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) pārstāvji skaidroja, ka

Latvijas atrašanos saraksta augšgalā veicinājuši ne tikai neierobežota datu apjoma tarifu plāni, bet arī 4G tīkla plašais pārklājums.

Tāpat, modernizējoties dažādām tautsaimniecības nozarēm, tajās arvien biežāk tiek ieviesti integrēti risinājumi, kuriem nepieciešams stabils mobilā interneta pieslēgums.

«Latvija kā viedvalsts savu vārdu pasaulē piesaka arvien pārliecinošāk. Laikā, kad citviet pasaulē joprojām tiek strādāts pie ātrgaitas mobilā interneta jeb 4G ieviešanas, Latvijai jau ir pilnībā izveidota jaunākās paaudzes datu pārraides infrastruktūra, padarot šo pakalpojumu pieejamu ikvienam. Vēl vairāk – lai nodrošinātu pieaugošajam mobilā interneta patēriņam atbilstošu tīkla kapacitāti un sagatavotos «rītdienai» jeb 5G ieviešanai, esam spēruši vēl vienu soli tālāk un jau šobrīd uzstādām jaunas, 5G ieviešanai gatavas bāzes stacijas visā Latvijā. Šī mērķtiecīgā darba rezultātā ir izveidota labvēlīga vide inovācijām un jaunu produktu attīstībai, vairojot Latvijas ekonomikas konkurētspēju pasaulē,» piebilda LMT prezidents Juris Binde.

Pētījumā apkopoti dati no visiem Latvijas mobilā interneta pakalpojumu sniedzējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu