EP piešķir € 120 miljonus bezmaksas bezvadu interneta tīklu izveidei Eiropas Savienībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Parlaments (EP) apstiprinājis jaunu shēmu bezmaksas bezvadu interneta tīklu izveidei Eiropas Savienībā (ES), kas paredz finansējumu WiFi tīklu ierīkošanai piešķirt «ģeogrāfiski līdzsvaroti», informēja EP pārstāvji. Šim mērķim paredzēts atvēlēt 120 miljonus eiro.

ES finansējumu shēmas īstenošanai paredzēts piešķirt «ģeogrāfiski līdzsvaroti», projektus izvēloties to iesniegšanas secībā. Tas ļaus vairāk nekā 6000 sabiedriskās vietās visā ES nodrošināt bezmaksas bezvadu internetu.

Lai saņemtu finansējumu, projektu īstenotājiem būs jānodrošina piekļuves punktu darbība vismaz trīs gadus.

ES finansējumu būs iespējams saņemt tikai tad, ja projekts nesatur reklāmu un lietotāju dati netiek izmantoti peļņas nolūkā. Projekti, kuriem līdzīgi attiecīgajā apvidū jau darbojas, šīs shēmas ietvaros netiks atbalstīti.

Lai nodrošinātu to, ka projektus būtu iespējams īstenot arī vietās ar ierobežotiem resursiem, ES finansējums varētu segt līdz pat 100% projekta īstenošanā nepieciešamo izmaksu.

Jaunās shēmas vajadzībām līdz 2019.gadam piešķirti 120 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu