Īstenos četrus miljonus eiro vērtu informācijas sistēmu projektu «Vienotā datu telpa»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ministru kabinets šodien atbalstīja projekta «Vienotā datu telpa» īstenošanu, kuram plānots piesaistīt Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu 3,4 miljonu eiro apmēra.

Projekta galvenais mērķis ir informācijas apmaiņas un sadarbības spēju uzlabošana valsts pārvaldē, kā arī publisko un atkal izmantojamo datu pieejamības nodrošināšana, skaidro Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM). Ministrija uzskata, ka projekta īstenošana ļaus risināt vairākas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) problēmas. Piemēram, nepietiekama datu izplatīšanas veiktspēja un efektivitāte valsts reģistros, nepietiekama atvērto datu publicēšana un nepietiekama sadarbošanās spēja starp esošajām informācijas sistēmām, kas nodrošina datu apmaiņu starp iestādēm un e-pakalpojumu darbību.

Projekta pieteikumā izcelti tādi mērķi kā Valsts informācijas sistēmu savietotāju modernizēšana, datu izplatīšanas veiktspējas un efektivitātes uzlabošana, atvērto datu nodrošināšana sabiedrībai un citi plānotie guvumi.

Plānots, ka projekta rezultātā tiks izstrādātas un pilnveidotas informācijas sistēmu platformas, ko lietos valsts un pašvaldību iestādes, kā arī sabiedrība kopumā.

Projektam plānots piesaistīt ERAF līdzfinansējumu 3,4 miljonu eiro apmērā, bet valsts budžeta finansējums plānots 600 000 eiro.

Konkrētās informācijas sistēmas izstrādātājs ir VARAM, taču projekta iesniegšana un īstenošana uzticēta Valsts reģionālās attīstības aģentūrai (VRAA).

Šodien valdība apstiprināja vēl vienu VRAA vadītu informācijas sistēmu uzlabošanas projektu - «Pakalpojumu sniegšanas un pārvaldības platforma». Tā kopējās izmaksas ir 4,5 miljoni eiro.

Projekts turpina VARAM Eiropas reģionālās attīstības fonda projekta «Publiskās pārvaldes informācijas un komunikāciju tehnoloģiju arhitektūras pārvaldības sistēma» uzsāktās aktivitātes, kā arī ir cieši saistīts ar jau minēto projektu «Vienotā datu telpa».

Tā mērķi ir daudzkanālu pakalpojumu sniegšanas nodrošināšana, portāla un e-pakalpojumu lietojamības un izmantošanas uzlabošana, kā arī vienotas pakalpojumu pārvaldības un uzskaites nodrošināšana. Tāpat plānots, ka projekts ļaus pilnveidot e-adreses atbilstoši sabiedrības un valsts pārvaldes vajadzībām, kā arī spēs attīstīt sabiedrības spējas un ieinteresētību efektīvi izmantot radītos risinājumus.

Šis projekts ļaus nodrošināt daudzkanālu pakalpojumu sniegšanu, oficiālās e-adreses pilnveidošanu, novērsīs nepietiekamu e-pakalpojumu izmantošanu un palīdzēs cīnīties ar citām IKT problēmām, uzsver VARAM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu