Hakeru uzbrukums 2013.gadā skāris visus Yahoo kontus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Hakeru uzbrukums, kas 2013.gadā tika vērsts pret interneta pārlūka kompāniju «Yahoo», skāra visus 3 miljardus tās lietotāju kontu, otrdien paziņoja tagadējā «Yahoo» mātesfirma «Verizon» pēc šī incidenta jaunas analīzes.

«Verizon», kas šogad nopirka «Yahoo» tiešsaistes aktīvus, paziņojumā minētais skarto kontu skaits ievērojami pārsniedz vienu miljardu, kas bija minēts sākotnējā novērtējumā par šī uzbrukuma sekām.

Paziņojumā teikts, ka jaunais novērtējums ir pamatots ar «jauniem izlūkošanas datiem» pēc 2013.gada augustā notikušā incidenta izmeklēšanas, kuru palīdzēja veikt eksperti no ārpuses.

«Lai gan šī nav jauna drošības problēma, «Yahoo» nosūta e-pasta paziņojumus uz papildus [minētajiem] skartajiem lietotāju kontiem,» teikts paziņojumā, kuru publicēja «Verizon» interneta struktūrvienība «Oath».

«Izmeklēšana norāda, ka nozagtajā lietotāju kontu informācijā nebija paroles skaidrā tekstā, maksājumu karšu dati vai banku kontu informācija. Kompānija turpina cieši sadarboties ar likuma sargiem,» teikts paziņojumā.

«Yahoo», kas savulaik bija viena no vadošajām interneta firmām, šogad pārdeva savas galvenās tiešsaistes operācijas firmai «Verizon» par 4,48 miljardiem ASV dolāru.

Darījuma cena tika samazināta pēc ziņām par diviem nopietniem gadījumiem, kad hakeri piekļuvuši «Yahoo» datiem. Pēc 2013.gadā notikušā uzbrukuma hakeri 2014.gadā nozaga personas datus no vairāk nekā 500 miljoniem «Yahoo» lietotāju kontu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu