5G tehnoloģijas attīstībā LMT sadarbosies ar «Mikrotīklu»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Turpinot darbu pie 5G tehnoloģijas attīstības, mobilo sakaru operators «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) uzsācis sadarbību ar elektroniskās komunikācijas sistēmu ražotāju «Mikrotīkls», informēja LMT pārstāvji.

Sadarbības vajadzībām starp abu uzņēmumu ēkām izveidots bezvadu datu pārraides radiotīkla savienojums ar 5G savietojamu bāzes staciju, sasniedzot ātrumu desmit gigabitus sekundē (Gbps), kas ir desmit reizes vairāk nekā līdz šim bija iespējams radiotīklā.

LMT šādu tehnoloģiju ieviesis, lai «Mikrotīkls» varētu izmantot to nākamās paaudzes 5G tehnoloģijām pielāgotu iekārtu izstrādei. Tuvākajos gados šādi savienojumi būs nepieciešami lietu internetam 5G mobilajā tīklā.

Jau gada sākumā LMT uzsāka sadarbību par 5G ieviešanu ar Rīgas Tehnisko universitāti un telekomunikāciju infrastruktūras ražotāju «Nokia». Tika uzstādītas arī pirmās ar 5G tehnoloģiju savietojamās bāzes stacijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu