Asteroīds, kurš nupat palidoja garām, atgriezīsies un varētu trāpīt Zemei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mājas izmēra asteroīds, kurš aizvadītās nedēļas sākumā palidoja garām Zemei, tik tikko neskarot ģeostacionāro satelītu orbītu, atgriezīsies un ļoti iespējams, ka trāpīs mūsu planētai.

Pagājušajā otrdienā asteroīds 2012 TC4 Zemei palidoja garām vien 44 tūkstošu kilometru attālumā. Tas ir gandrīz divas reizes mazāk nekā pirms pieciem gadiem, tas ir - 2012.gadā. Būtiski, ka toreiz asteroīds tika pamanīts tikai nedēļu pirms pietuvošanās Zemei, raksta Cnet.com.

Jaunākie kosmiskā objekta ceļojuma modeļi, kuros ierēķināta Zemes gravitācijas ietekme, izslēdz iespēju, ka tas varētu būt bīstams pirms 2050.gada. 2079.gads savukārt ir cits stāsts.

2012 TC4

«Mēs zinām, ka asteroīds netrāpīs Zemei arī 2050.gadā, taču pietuvošanās planētai varētu mainīt tā trajektoriju tā, ka tas 2079.gadā lidos tieši Zemes virzienā,» aģentūrai AFP sacījis Eiropas kosmosa aģentūras speciālists Rīdigers Jēns (Rüdiger Jehn).

Varbūtība, ka 2012 TC4 ielidos Zemes atmosfērā, šobrīd novērtēta kā 1 pret 750.

Jāteic gan, ka postošas sekas šim notikumam visticamāk nebūs, jo asteroīds visticamāk ir pat mazāks nekā tas debesu ķermenis, kurš 2013.gadā eksplodēja debesīs virs Čeļabinskas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu