Eksperts: Ļaunprātīgs darbinieks ir sliktāks par jebkuru kiberuzbrukumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Lai novērstu ļaunprātīgu darbinieku radītās nevēlamās sekas uzņēmuma informācijas tehnoloģiju (IT) resursiem un atgriestos pie normāla darba, vidēji nepieciešamas 50 dienas, kamēr citu kiberuzbrukumu seku novēršanas laiks ir vismaz divas reizes īsāks, šodien notiekošajā kiberdrošības konference «DSS ITSEC 2017» sacīja IT uzņēmuma «Accenture» Latvijas filiāles pārstāvis Intars Garbovskis.

Atsaucoties uz «Accenture» kiberdrošības pētījumu, kura laikā tika veiktas 2182 intervijas vairākās pasaules valstīs, Garbovskis sacīja, ka otrajā vietā ir uzbrukumi ar izspiedējvīrusiem, kuru seku novēršana uzņēmumiem prasa vidēji 23 dienas, bet trešajā vietā ir tiešsaistes uzbrukumi - to seku novēršana prasa vidēji 22 dienas.

Pikšķerēšanas un sociālās inženierijas uzbrukumi pie normāla darba režīma uzņēmumiem ļauj atgriezties pēc vidēji 20 dienām, nozagtas ierīces - pēc 15 dienām, bet ļaunprogrammatūra - pēc sešām dienām.

Kā ziņots, Rīgā šodien norisinās astotā starptautiskā kiberdrošības konference «DSS ITSEC 2017», kuras šā gada galvenā tēma ir Eiropas Savienības (ES) jaunā personas datu aizsardzības regula.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu