«Cert.lv»: Par izspiedējvīrusa «BadRabbit» ietekmi Latvijā pašlaik ziņu nav

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijā līdz šim nav ziņu par izspiedējvīrusa «BadRabbit» upuriem, jo tiešsaistes vietnes, caur kurām vīruss izplatījies, Latvijas interneta lietotāji visdrīzāk neapmeklē, sacīja informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas «Cert.lv» pārstāve Svetlana Amberga.

Viņa arī piebilda, ka «BadRabbit» ir izspiedējvīruss, kas līdzīgs iepriekšējiem izspiedējvīrusu uzbrukumiem, kas notikuši pēdējā laikā, piemēram, «NotPetya» un citiem.

Kā ziņots, kiberuzbrukums ar ļaunatūru «BadRabbit», kurā cietusi Ukrainas pilsētas Odesas starptautiskā lidosta un Krievijas mediji, bijis vērsts pret teju 200 mērķiem šajās, kā arī citās Eiropas valstīs.

Izspiedējvīruss inficējis iekārtas caur vairākām uzlauztām Krievijas mediju vietnēm, paziņojumā pieprasot samaksāt izpirkuma maksu, lai lietotāji atkal varētu piekļūt saviem dokumentiem, pavēstīja Krievijas kiberdrošības uzņēmums «Kaspersky Lab».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu