«Twitter» divkāršo tvīta maksimālo garumu līdz 280 zīmēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mikroblogu vietne «Twitter» otrdien paziņoja, ka tā divkāršo tvīta maksimālo garumu, palielinot to līdz 280 zīmēm, mēģinot piesaistīt vairāk lietotāju un veicinot iesaistīšanos šajā sociālajā tīklā.

«Pēc paplašinām zīmju limitu! Mēs gribam, lai visi varētu vieglāk un ātrāk izteikties,» tvītoja šī vietne, kas septembra sākumā sāka izmēģināt tvīta maksimālā garuma – 140 zīmju – palielināšanu vairumā valodu.

«Twitter» tomēr atstāj spēkā līdzšinējo 140 zīmju limitu tvītiem japāņu, ķīniešu un korejiešu valodās, kuru rakstība ļauj pateikt vairāk mazākā zīmju skaitā, nekā tas iespējams citās valodās.

«Twitter», kas 2013.gadā kļuva par biržā kotētu akciju sabiedrību, paziņoja, ka 9% tvītu angļu valodā ir sasnieguši 140 zīmju robežu. Tas liek cilvēkiem pavadīt vairāk laika tvītu rediģēšanai vai vispār nenosūtīt tos.

Kompānija cer, ka palielinātais limits pamudinās cilvēkus tvītot vairāk, veicinot lietotāju skaita pieaugumu, kas līdz šim bijis lēns.

«Twitter» vairākas nedēļas ir izmēģinājusi jauno limitu un otrdien sāka to ieviest.

«Twitter» kā akciju sabiedrība vēl nav guvusi peļņu, lai gan starp pastāvīgajiem lietotājiem ir daudzas slavenības, žurnālisti un politiķi, tai skaitā aktīvais tvītotājs ASV prezidents Donalds Tramps.

«Twitter» septembrī vēstīja, ka ikmēneša aktīvo lietotāju bāze ir saglabājusies nemainīga 328 miljonu lietotāju līmenī salīdzinājumā ar gada pirmajiem trim mēnešiem, bet gada laikā pieaugusi par tikai 5%.

Izaugsmes ziņā «Twitter» nespēj mēroties ar sociālo tīklu līderi «Facebook», kuram ir apmēram divi miljardi lietotāju, un ar «Facebook» piederošo «Instagram», kam ir 800 miljoni lietotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu