Tele2 5G testos sasniedz datu pārraides ātrumu 575 megabiti sekundē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ «Tele2» veic pirmos mobilā sakaru tīkla un interneta ātruma testus, izmantojot operatora tīklā jau uzstādīto 5G Ready Nokia AirScale aparatūru un decembrī izlaisto oficiālo «Nokia» programmatūru. Vadošajam mobilo sakaru operatoram «Tele2» izdodas ar tirgū pieejamajām iekārtām uzrādīt tīklā vēl nebijušu ātrumu – 575 megabitus sekundē (Mbps).

«Tagad «Tele2» infrastruktūrā ir viss praktiski nepieciešamais, lai uzsāktu 5G mobilo sakaru tehnoloģiju darbu. Mūsu rīcībā ir sākotnēji nepieciešamā radiofrekvenču spektra josla. Oktobrī sākām aprīkot bāzes stacijas ar 5G Ready aparatūru un tagad ieguvām arī pēdējo svarīgo komponenti – īpašo «Nokia» programmatūru, kas palīdzēs 5G Ready aparatūrai parādīt uz ko tā spējīga. Jau pirmie testi uzrāda iepriekš neredzētus ātrumus, taču mēs turpināsim slīpēt tehnoloģijas, lai sasniegtu 1 gigabitu sekundē (Gbps),» stāsta «Tele2» valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

«Nokia» Ziemeļu reģiona klientu apkalpošanas vadītājs Piters Vennerstroms (Peter Wennerström) piebilst: «Mēs esam izstrādājuši un piedāvājam saviem partneriem visaptverošu tehnoloģiju un pakalpojumu klāstu, kas operatoriem ļauj pakāpeniski pāriet uz 5G. Esam priecīgi atbalstīt «Tele2» ceļojumā 5G pasaulē un ar lielu interesi vērosim, kā viņu klienti apgūs jaunas iespējas».

«Nokia» piedāvātā programmatūra ļaus ne vien sasniegt mobilā sakaru tīkla un interneta ātrumu līdz pat 1 Gbps, bet arī būtiski palielinās bāzes staciju kapacitāti, staciju caurlaides spējai sasniedzot līdz pat 28 Gbps. Ar 5G Ready aparatūru jau ir aprīkotas «Tele2» bāzes stacijas Rīgas mikrorajonā Ziepniekkalnā un Talsos, kā arī jau šogad plānota aparatūras uzstādīšana bāzes stacijā Valmierā.

«Būtiski gan ir atcerēties, ka 5G tīkla priekšrocības varēs izbaudīt vien tie lietotāji, kuru ierīces atbalstīs 5G tehnoloģiju. Lietotāja iekārtai ir jāspēj uztvert 5G frekvences un tās apstrādāt. Šādas tehnoloģijas vēl tikai sāk savu ceļu uz tirgu un prognozējam, ka paies divi trīs gadi, līdz vairumam lietotāju būs brīvi pieejamas šādas viedierīces,» piebilst Valdis Vancovičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu