Nedrošāko paroļu topā līdere aizvien ir 123456

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kompānijas SplashData kārtējais ikgadējais populārāko paroļu tops parāda, ka tīmekļa lietotāju kaitīgie paradumi attiecībā uz personīgo datu drošību mainās ļoti lēni.

SplashData eksperti kopumā izvērtēja piecus miljonus atklātībā nonākušu paroļu un izvēlējās 100 visvairāk lietotās. No tām savukārt tika atsijātas drošākās un nedrošākās paroles.

Jau ceturto gadu pēc kārtas nedrošāko paroļu topa galvgalī atrodas «123456». Otro vietu tāpat kā pērn ieņem «password», bet trešajā vietā ir ciparu kombinācija «12345678», raksta Newsru.com.

Vēl nedrošāko paroļu desmitniekā iekļuvuši šādi simbolu virknējumi: «qwerty», «12345», «123456789», «letmein», «1234567», «football» un «iloveyou».

Kā norāda SlashData speciālisti, aptuveni 10% lietotāju kaut reizi ir izmantojuši paroli no nedrošāko simbolu kombināciju TOP 25, bet 3% kaut reizi izmantojuši topa līderi.

Kompānija arīdzan vērš uzmanību, ka uz klaviatūras blakus esošu simbolu izmantošana vai o burta aizvietošana ar nulli (0) paroles nepadara drošākas. Tā, piemēram, «qazwsx» un «passw0rd» topā ieņem attiecīgi 24. un 19. vietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu