Tele2 mobilo datu patēriņš pērn audzis 2,5 reizes; viesabonēšanā 6,5 reizes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2017. gadā mobilo sakaru operatora «Tele2» klientu patērēto mobilo datu apjoms ir pieaudzis 2,5 reizes, savukārt viesabonēšanā jeb ārzemēs izlietoto mobilo datu apjoms pieauga 6,5 reizes. Pērnā gada nogalē «Tele2» klientu mobilā interneta patēriņš Latvijā pārsniedza 10 tūkstošus terabaitu.

Visvairāk mobilie dati patērēti pērnā gada pēdējos mēnešos - oktobrī un novembrī, Latvijā pārsniedzot 3000 terabaitu (TB) un ārzemēs pietuvojoties 100 TB atzīmei. Viesabonēšanā patērēto datu apjoma straujais pieaugums novērojams, sākot ar 2017. gada jūniju, kad tika atcelti viesabonēšanas tarifi Eiropā.

«Internets šobrīd ir neatņemama mobilā telefona sastāvdaļa. Tas ne vien atvieglo saziņas iespējas, bet arī jau padara mobilo telefonu par galveno informācijas iegūšanas un izklaides avotu, kā arī kļūst par veidu, kā izglītoties, baudīt mākslu un kultūru. Telefons veiksmīgi aizstāj darba un mājas datoru, televizoru un grāmatas,» stāsta «Tele2» komercdirektors Raivo Rosts.

Būtiski arī tas, ka mobilo internetu aktīvi lieto ne vien ekonomiski aktīvie iedzīvotāji, bet arī paši mazākie «Tele2» klienti, vecākiem izvēloties savām atvasēm pieslēgumus, kas ietver noteiktu mobilā interneta apjomu ik mēnesi. Arī gados vecāki cilvēki aizvien aktīvāk apgūst mobilā interneta lietošanas prasmes un priekšrocības. Sabiedrības digitalizācija un interneta straujā attīstība, kas šogad tikai turpinās uzņemt apgriezienus, nosaka vēl lielāku pieprasījumu pēc mobilajiem datiem un kvalitatīva interneta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu