Pērn ceturtajā ceturksnī kompromitētas un izķēmotas 79 tīmekļa vietnes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Aizvadītā gada ceturtajā ceturksnī kompromitētas un izķēmotas 79 «.lv» domēna vārdu zonā esoša tīmekļa vietnes, liecina informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas «Cert.lv» darbības pārskatā par 2017.gada ceturto ceturksni pieejamā informācija.

Saskaņā ar «Cert.lv» statistiku, oktobrī kompromitētas un izķēmotas 39 vietnes, novembrī - 22, bet decembrī - 18 tīmekļa vietnes.

No visām kompromitētajām un izķēmotajām tīmekļa vietnēm 12 šādu incidentu pēdējā gada laikā piedzīvojušas atkārtoti, bet 77 gadījumos vietnes uzturēšanai izmantota «Linux» operētājsistēma.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un «.lv» domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu