Uzticības tālrunis 116111 rīko akciju par drošību internetā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

6.februārī jau 15. gadu tiek atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena, kuras laikā arī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 rīko īpašu akciju «Drošāka interneta diena».

Akcijas laikā ikvienam ir iespēja zvanīt Uzticības tālruņa 116111 konsultantiem un uzdot jautājumus par interneta drošību, uzzināt, kur vērsties, ja konstatēti pārkāpumi internetā, vai arī saņemt psiholoģisko palīdzību un atbalstu. Konsultanti atbildēs uz jautājumiem, kas saistīti ar emocionālu pazemošanu internetā, saskarsmi ar pornogrāfiska satura materiāliem, seksuāla rakstura ziņu vai video saņemšanu, droša kontakta veidošanu sociālajos tīklos, kā arī citām būtiskām un aktuālām tēmām, informēja VBATI pārstāvis Taivo Trams.

«Uzticības tālrunis regulāri saņem gan bērnu, gan pieaugušo zvanus, kas saistīti ar interneta drošību, tajā skaitā, par emocionālu pazemošanu gan internetā, gan izmantojot mobilo tālruni, kā arī par jautājumiem, kas skar nelegālu un bērniem kaitīgu interneta saturu, un citiem jautājumiem. Pērn Uzticības tālruņa 116111 konsultanti saņēma 841 zvanu par interneta drošības jautājumiem», norāda VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja.

Akcijas laikā ir aicināti zvanīt ne tikai bērni, bet arī vecāki, pedagogi un citi izglītības iestāžu speciālisti.

Uzticības tālrunis bērniem un pusaudžiem strādā visu diennakti un ir bez maksas, zvanot no jebkuras telefona līnijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu