Elona Maska plāns nodrošināt internetu ar satelītiem tuvāk realitātei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Federālās komunikāciju (FCC) komisijas vadītājs ir aicinājis aģentūru atbalstīt Elona Maska vadītās kompānijas SpaceX ieceri nodrošināt ātrgaitas internetu ar satelītiem, kas izvietoti Zemes orbītā.

«Satelītu tehnoloģijas var palīdzēt amerikāņiem, kuri dzīvo nomaļās, grūti apkalpojamās vietās, kur nav nedz optisko kabeļu tīkla, nedz mobilo sakaru torņu pārklājuma,» FCC vadītājs Adžits Pajs (Ajit Pai) norāda trešdien izplatītā ziņojumā.

Šobrīd Savienotajās Valstīs ir ap 24 miljoniem iedzīvotāju, kuriem nav piekļuves ātrgaitas internetam, liecina FCC informācija.

SpaceX iepriekš lūdza aģentūras apstiprinājumu iecerei kosmosā pakāpeniski nogādāt 4425 satelītus, kuru galvenais uzdevums ir nodrošināt interneta sakarus ne tikai ASV teritorijā, bet visā pasaulē, ziņo CNN.

«SpaceX leš, ka pat 800 satelīti spētu nodrošināt ātrgaitas internetu ar zemu latentumu visā ASV teritorijā, un jebkur citur uz planētas,» teiks kompānijas iesniegumā FCC.

Tāpat kompānija norāda, ka nākamajā nesējraķetes SpaceX Falcon 9 palaišanas reizē kosmosā plānots nogādāti divus demonstrācijas satelītus. Sīkākus komentārus kompānija gan nesniedz.

Ja FCC atbalstīs tās vadītāja ierosinājumu, SpaceX var kļūt par pirmo ASV kompāniju, kas nodrošinās interneta pakalpojumus no orbītas. Iepriekš šādas atļaujas dotas kompānijām OneWeb, Space Norway un Telesat.

Jāpiebilst, ka arī Google un Facebook iepriekš ir eksperimentējuši ar alternatīviem interneta nodrošināšanas līdzekļiem, tai skaitā satelītiem, droniem un augstu lidojošiem baloniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu