Twitter vērsīsies pret automātiskajiem kontiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sociālais tīkls «Twitter» trešdien paziņoja, ka aktīvi sāks vērsties pret automātiskajiem kontiem jeb botiem, kas mākslīgi spēj palielināt kādas personas vai tēmas ietekmi sociālajā tīklā.

Atbilstoši izplatītam viedoklim šādi botu konti izmantoti 2016.gada ASV vēlēšanu gaitā, lai manipulētu ar sociālo tīklu.

Kā skaidroja Sanfrancisko bāzētā kompānija, solis iecerēts, lai sociālo tīklu atbrīvotu automātiski darbināmiem kontiem, kas izplata spamu, tomēr šie pasākumi netiks vērsti pret lietotājiem, kas ievēro platformas noteikumus.

«Šīs pārmaiņas ir svarīgs solis, lai panāktu, ka mēs apsteidzam ļaunprātīgās aktivitātes, kas vēršas pret būtiskām tviterī notiekošām sarunām, arī par vēlēšanām ASV un citur pasaulē,» ierakstā blogā skaidroja «Twitter» attīstības politikas vadītājs Joels Rots.

Kopš 2016.gada vēlēšanām «Twitter» noskaidrojis, kā boti tiek izmantoti, lai radītu politiskas plaisas un izplatītu melus.

«Viens no parastākajiem pārkāpumiem attiecībā uz spama izplatīšanu, ko mēs esam konstatējuši, ir vairāku kontu un «Twitter» attīstītāju platformas izmantošana centienos mākslīgi palielināt atsevišķu tvītu prominenci,» skaidroja Rots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu