ASV apstiprina, ka sākta izmeklēšana pret «Facebook» saistībā ar privāto datu aizsardzības skandālu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Federālā tirdzniecības komisija pirmdien apstiprinājusi, ka veic izmeklēšanu pret uzņēmumu «Facebook» saistībā ar privāto datu aizsardzības skandālu.

Komisija pēta apgalvojumus, ka «Facebook» nav pildījis solījumus ievērot privāto datu aizsardzības likumus, tostarp 2016.gadā šajā jomā noslēgto vienošanos starp ASV un Eiropas Savienību (ES).

Jau ziņots, ka «Facebook» vadība pagājušonedēļ apturēja Lielbritānijas datu analīzes firmas «Cambridge Analytica» kontu pēc klajā nākušām ziņām, ka šī firma, kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojusi 50 miljonu ASV vēlētāju «Facebook» profilu informāciju bez viņu atļaujas.

ASV Federālā tirdzniecības komisija paziņoja, ka ir stingri apņēmusies izmantot visus tās rīcībā esošos instrumentus, lai aizsargātu patērētāju privātās dzīves neaizskaramību.

«Facebook» vadītājs Marks Cukerbergs svētdien publicēja Lielbritānijas un ASV laikrakstos atvainošanos, atzīstot, ka «Facebook» pienākums ir aizsargāt sociālā tīkla lietotāju privātumu.

«Mums ir pienākums aizsargāt jūsu informāciju. Ja mēs to nespējam, mēs to neesam pelnījuši,» paziņoja Cukerbergs.

ASV Senāta Tieslietu komitejas priekšsēdētājs pirmdien uzaicināja Cukerbergu 10.aprīlī sniegt liecību. Cukerbergs tiks izjautāts par «»Facebook» agrāko un nākotnes politiku attiecībā uz lietotāju datu aizsardzību», teikts komitejas paziņojumā.

ES un ASV vienošanās par personas datu aizsardzību jeb tā dēvētais privātuma vairogs aizstāj agrāk noslēgto vienošanos, ko ES Tiesa atzina par nepietiekamu, kad 2013.gadā atklātībā nonāca informācija par ASV izlūkdienestu piekopto plašo spiegošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu