CNN: Zakerbergs plāno liecināt ASV Kongresā par datu vākšanu un izmantošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

«Facebook» vadītājs Marks Zakerbergs plāno sniegt liecības ASV Kongresā par to, kā viņa uzņēmums vāc un izmanto cilvēku privātos datus, otrdien ziņoja telekanāls CNN, atsaucoties uz vārdos nenosauktiem informācijas avotiem.

CNN ziņoja, ka Zakerbergs ir «samierinājies» ar faktu, ka viņam būs jāliecina tuvāko nedēļu laikā.

«Facebook» pārstāvis sacīja, ka uzņēmums ir saņēmis uzaicinājumus ierasties Kongresā un runā ar ASV likumdevējiem, bet neapstiprināja, ka tur ieradīsies Zakerbergs.

Zakerbergs pagājušonedēļ intervijā CNN bija teicis, ka viņš būtu «priecīgs» liecināt, ja viņš būtu īstais cilvēks, kam tas jādara.

Jau vēstīts, ka «Facebook» ir iesaistīts privāto datu aizsardzības skandālā pēc ziņām, ka Lielbritānijas datu analīzes firma «Cambridge Analytica», kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojusi 50 miljonu ASV vēlētāju «Facebook» profilu informāciju bez viņu atļaujas.

Kongresa apakšpalātas Pārstāvju palātas Enerģētikas un tirdzniecības komitejas preses sekretāre Elena Ernandesa otrdien paziņoja, ka ziņas par apstiprinātu Zakerberga ierašanos Kongresā ir «nekorektas». Viņa piebilda, ka komiteja «turpina strādāt ar «Facebook», lai noteiktu dienu un laiku, kurā Zakerbergam liecināt».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu