«Facebook» atzīst, ka datu noplūde skārusi līdz 2,7 miljoniem cilvēku ES

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uzņēmums «Facebook» atklājis, ka Eiropas Savienībā (ES) līdz 2,7 miljoniem cilvēku varētu būt kļuvuši par upuriem neatbilstošai personas datu izmantošanai, kur iesaistīts Lielbritānijas politisko konsultāciju uzņēmums «Cambridge Analytica».

ES preses pārstāve piektdien paziņoja, ka ES tieslietu un patērētāju aizsardzības komisāre Vera Jourova nākamnedēļ telefonsarunā apspriedīs šo lietu ar «Facebook» vadītāju Marku Cukerbergu.

ES un «Facebook» apspriedīs, kādas izmaiņas «Facebook» nepieciešams veikt, lai labāk aizsargātu sociālā tīkla lietotāju datus, kā arī runās par ES jaunajiem datu aizsardzības noteikumiem.

ES preses pārstāve norādīja, ka ES datu aizsardzības iestādes tuvākajās dienās apspriedīs, kā reaģēt uz izmeklēšanu par privāto datu aizsardzību «Facebook».

«Facebook» trešdien paziņoja, ka «Cambridge Analytica» neatbilstošā veidā nodoti līdz 87 miljoniem sociālā tīkla lietotāju dati, kas ir krietni vairāk nekā iepriekš lēstie 50 miljoni.

«Cambridge Analytica», kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, iespējams, izmantojusi šos datus bez lietotāju atļaujas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu