Zakerbergs: «Facebook» ir «bruņošanās sacensības» ar Krieviju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sociālā tīkla «Facebook» uzņēmuma vadītājs Marks Zakerbergs otrdien, sniedzot liecības ASV Kongresā, uzņēmās personīgu atbildību par vairāku desmitu miljonu lietotāju datu nopludināšanu, vienlaikus brīdinot par «bruņošanās sacensībām» ar Krievijas dezinformāciju.

«Tā bija mana kļūda, un es to nožēloju,» Zakerbergs sacīja par 87 miljonu lietotāju datu nodošanu nepienācīgā veidā politisko konsultāciju uzņēmumam «Cambridge Analytica», kas 2016.gada ASV vēlēšanu gaitā sadarbojās ar Donalda Trampa kampaņu.

«Es nodibināju «Facebook», es to pārvaldu un esmu atbildīgs par to, kas tur notiek.»

Viņš piebilda, ka «Facebook» nav pietiekami aizsargājis platformu, un atzina, ka «tas attiecas uz viltus ziņām, ārvalstu iejaukšanos vēlēšanās un naida runu, kā arī attīstītājiem un datu aizsardzību».

Notiek pastāvīga cīņa, lai aizstāvētos pret Krievijas centieniem manipulēt ar «Facebook» platformu un ietekmēt vēlēšanas ASV un citās valstīs.

«Krievijā ir cilvēki, kuru darbs ir mēģināt ekspluatēt mūsu sistēmas un citas interneta sistēmas, kā arī citas sistēmas.»

«Tāpēc tās ir bruņošanās sacensības. Viņi turpinās censties, lai kļūtu labāki, un mums ir jāinvestē, lai arī mēs kļūtu labāki,» sacīja Zakerbergs.

Jau vēstīts, ka «Facebook» ir iesaistīts privāto datu aizsardzības skandālā pēc ziņām, ka Lielbritānijas datu analīzes firma «Cambridge Analytica», kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojusi 87 miljonu ASV vēlētāju «Facebook» profilu informāciju bez viņu atļaujas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu