Krievija atkārtoti draud bloķēt «Facebook»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienesta «Roskomnadzor» vadītājs Aleksandrs Žarovs atkārtoti piedraudējis bloķēt Krievijā sociālo tīklu «Facebook» par nevēlēšanos pildīt Krievijas likumdošanu.

«Līdz 2018.gada beigām mēs veiksim kompānijas pārbaudi, un ir daži punkti, kas ir jāizpilda: Krievijas pilsoņu datu bāzu lokalizācija Krievijas teritorijā, visas aizliegtās informācijas dzēšana, bet viņi jau ievērojami atpaliek no termiņiem, un citu likumu ievērošana. Ja nekas vai kaut kas no tā netiks izpildīts vai Krievija netiks informēta par nodomu veikt tādas darbības, tad acīmredzot radīsies jautājums par bloķēšanu,» intervijā laikrakstam «Izvestija» pavēstīja Žarovs.

Viņš jau septembrī draudēja «Facebook» ar bloķēšanu, ja tas 2018.gadā nepanāks sociālā tīkla atbilstību Krievijas likumam par personas datu lokalizāciju.

Pirmdien «Roskomnadzor» sāka Krievijā bloķēt ziņapmaiņas lietotni «Telegram».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu