Ar multfilmas fragmentu ilustrē Roskomnadzor centienus bloķēt Telegram

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

2018.gada 16.aprīlī Krievijas informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienests Roskomnadzor dara visu iespējamo, lai bloķētu populāro ātrās saziņas rīku Telegram. Neveiksmīgi.

Lai īstenotu iecerēto, Roskomnadzor ir bloķējuši ne tikai Telegram serveru IP adreses, bet arī miljoniem adrešu, kas pieder tādām tehnoloģiju kompānijām kā Google, Amazon un Digital Ocean un kuras šķēršļu apiešanai izmantoja Telegram, ziņo Meduza.io.

Roskomnadzor darbību rezultātā nedarbojas vai ar traucējumiem darbojas daudzas Krievijas interneta vietnes, interneta veikali un servisi. Turpretī Telegram, spītējot masveida bloķēšanas centieniem, turpina strādāt. Pietiekams iemesls, lai pasmietu par varasiestāžu nevarību, izmantojot populārās multfilmas «Pagaidi tikai!» («Ну, погоди!») sižetu.

Kā ziņots iepriekš, Telegram bloķēšana tiek veikta tādēļ, ka Krievijas Federālais drošības dienests vēlas iegūt dekodēšanas atslēgas lietotāju sarakstes atšifrēšanai. Taču Telegram norāda, ka tas ir nekonstitucionāli, turklāt tehniski neiespējami.

Lietotne, kas ļauj apmainīties ar ziņojumiem, fotogrāfijām un video līdz 5000 cilvēku lielā grupā, kopš tās palaišanas 2013.gadā piesaistījusi vairāk nekā 200 miljonus lietotāju.

Telegram ir īpaši populārs dažādu politisko aktīvistu vidū, taču lietotne arī saskārusies ar kritiku, ka to saziņai netraucēti izmanto noziedznieki un teroristi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu