«Facebook» datu negodprātīgas izmantošanas dēļ aptur 200 lietotņu darbību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sociālais tīkls «Facebook» pirmdien paziņoja, ka izmeklēšanas ietvaros par privāto lietotāju datu negodprātīgu izmantošanu aptur aptuveni 200 lietotņu darbību.

Izmeklēšana uzsākta pēc tam, kad atklājās, ka politisko konsultāciju uzņēmums «Cambridge Analytica», strādājot Donalda Trampa 2016.gada kampaņas labā, negodprātīgi izmantojis 87 miljonu «Facebook» lietotāju datus.

«Izmeklēšanas process notiek ar pilniem apgriezieniem,» paziņojumā tīmeklī apliecināja «Facebook» viceprezidents produktu partnerības jautājumos Ime Arčibongs.

«Mums ir lielas iekšējo un ārējo ekspertu komandas, kas smagi strādā pie tā, lai šīs lietotnes izmeklētu cik vien ātri iespējams. Līdz šim tikuši izmeklēti vairāku tūkstošu lietotņu dati, un aptuveni 200 darbība ir apturēta uz laiku, kamēr tiek veikta skrupuloza izmeklēšana par to, vai tās tiešām datus izmantojušas negodprātīgi,» teikts paziņojumā.

«Ja mēs uziesim liecības, ka šīs vai citas lietotnes datus izmantojušas negodprātīgi, mēs tās aizliegsim un informēsim cilvēkus ar šīs tīmekļa vietnes starpniecību,» norādīja Arčibongs.

Aplikāciju vidū, kuru darbību «Facebook» apturējis, ir «myPersonality», kas apkopoja psiholoģiska rakstura informāciju, ar kuru bija dalījušies vairāki miljoni šī sociālā tīkla lietotāju, brīvprātīgi piedaloties «psihometrijas testos».

«Mēs teju pirms mēneša apturējām lietotnes «myPersonality» darbību, jo mēs uzskatām, ka tā ir pārkāpusi «Facebook» politiku,» norādīja Arčibongs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu