Sestdienas vakarā tehniskas kļūmes paralizē Lattelecom internetu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Šovakar ap plkst.19:00 sociālajos tīklos cilvēki sāka sūdzēties par problēmām ar Lattelecom interneta un interaktīvās televīzijas pieslēgumu. Sociālajos tīklos drīz vien bija redzams, ka šādas problēmas ir visā Latvijā, un sazvanāmi nebija arī Lattelecom izziņu dienesta tālruņa numuri.

Lattelecom sociālajā tīklā tviter informēja, ka globālā tīkla avārija ir skārusi iekārtas, kas lietotājiem piešķir IP adreses, taču neilgi pirms plkst. 21.00 meistariem to izdevies novērst un patlaban pieslēgumiem vajadzētu pakāpeniski atjaunoties. Tomēr daudziem interneta pieslēgumu nav izdevies atjaunot līdz pat plkst.21:10, kas īpašu neapmierinātību izraisījis futbola fanos, jo nedarbojas arī Lattelecom interaktīvā televīzija, bet jau pēc dažām minūtēm sāksies čempionu līgas fināls.

Īsi pirms plkst.22.00 Lattelecom sociālajā tīklā tviter atkārtoti ziņoja, ka tehnisko kļūmju iemesls ir identificēts, taču interneta un interaktīvās televīzijas pakalpojumu darbības atjaunošana notiks pakāpeniski ilgākā laika posmā, ko pašlaik nav iespējams precīzi definēt.

Sociālo tīklu lietotājus šovakar mazliet mulsināja arī Lattelecom komunikācijas stils, kas dažiem šķita pārāk familiārs un vieglprātīgs, bet citiem gluži pretēji – atraktīvs.

«Lattelecom» konsolidētais apgrozījums pērn bija 195,67 miljoni eiro, kas ir par 1,1% jeb 2,4 miljoniem eiro vairāk nekā 2016.gadā, savukārt tā konsolidētā peļņa palielinājās par 26,4% jeb 8,5 miljoniem eiro, sasniedzot 40,7 miljonus eiro.

«Lattelecom» grupā ir uzņēmumi «Lattelecom», «Lattelecom BPO», «Citrus Solutions», «Lattelecom Technology», «Media 360» un «Baltijas Datoru akadēmija». «Lattelecom» pieder 23% SIA «Latvijas Mobilais Telefons» daļu.

«Lattelecom» pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Dānijā reģistrētajam «Telia Company» meitas uzņēmumam «Tilts Communications» (49%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu