«Cert.lv»: Nav informācijas par «Lattelecom» interneta traucējumu saistību ar ārējiem uzbrukumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas «Cert.lv» rīcībā nav informācijas, ka aizvadītajā nedēļas nogalē notikušie pārrāvumi uzņēmuma «Lattelecom» sniegtajos interneta un interaktīvās televīzijas pakalpojumos būtu saistīti ar ārējiem nesankcionētiem uzbrukumiem uzņēmuma sistēmām, pastāstīja «Cert.lv» pārstāve Madara Grinvalde.

Viņa piebilda, ka «Lattelecom» arī attiecīgajā gadījumā nav pienākuma ziņot «Cert.lv» par pārrāvumiem uzņēmuma sniegtajos interneta un interaktīvās televīzijas pakalpojumos, jo likumā definētais traucējumu apmērs, pie kura obligāti jāziņo, netika sasniegts.

Jau ziņots, ka

vairāk nekā 80 000 «Lattelecom» klientu visā Latvijas teritorijā 26.maijā, sākot no plkst.18.04 vairāku stundu garumā bija traucēti interneta sakari.

Problēma bija skārusi gan klientus, kuri lieto «Lattelecom» internetu, gan arī daļu klientu, kuri lieto interaktīvo televīziju, jo šis pakalpojums ir balstīts interneta risinājumos. Tāpat tīkla pārslodzes dēļ bija problēmas ar kompānijas zvanu centru un mājaslapu, jo ļoti daudz cilvēku vienlaikus centās sazināties ar «Lattelecom», lai atjaunotu interneta pakalpojumu.

«Lattelecom» klientu piekļuvi internetam atjaunojis naktī uz svētdienu. Taču daļai klientu interneta joprojām varēja nebūt arī vēlāk, ja, restartējot interneta rūterus vai modemus - atslēdzot un pieslēdzot tos atpakaļ elektrībai, vadi nepareizi sasprausti atpakaļ ierīcēs.

«Lattelecom» konsolidētais apgrozījums pērn bija 195,67 miljoni eiro, kas ir par 1,1% jeb 2,4 miljoniem eiro vairāk nekā 2016.gadā, savukārt tā konsolidētā peļņa palielinājās par 26,4% jeb 8,5 miljoniem eiro, sasniedzot 40,7 miljonus eiro.

«Lattelecom» grupā ir uzņēmumi «Lattelecom», «Lattelecom BPO», «Citrus Solutions», «Lattelecom Technology», «Media 360» un «Baltijas Datoru akadēmija». «Lattelecom» pieder 23% SIA «Latvijas Mobilais Telefons» daļu.

«Lattelecom» pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Dānijā reģistrētajam «Telia Company» meitas uzņēmumam «Tilts Communications» (49%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu