Micron un Intel izveido kompāniju NAND flash atmiņu ražošanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Micron Technology un Intel korporācija šodien paziņoja par savu vienošanos veidot jaunu kompāniju, kas ražos NAND flash atmiņas izmantošanai klientu elektronikā, pārvietojamajās datu uzkrāšanas un rokas PC komunikācijas iekārtās. Jaunā kompānija ekskluzīvi ražos produktus gan Micron, gan Intel. To iecerēts izveidot līdz šā gada beigām.

Kompānija sauksies IM Flash Tehnologies, LCC, apkopos ražošanas tehnoloģiju, labās vērtības, pieredzi un apjomu, lai Intel un Micron varētu sekmīgi konkurēt NAND flash atmiņu biznesā, kas ir ļoti ātri augošs tirgus segments, turklāt tā nozīme strauji pieaug. Jaunā kompānija apvienos Micron kompetenci attīstāmajā NAND tehnoloģijā un augstā līmenī strādājošās ražošanas ēkas ar Intel daudzlīmeņu kameru tehnoloģiju un inovāciju vēsturi Flash atmiņu biznesā. Turklāt kompānijas Intel un Micron katra atsevišķi ir noslēgušas ilgtermiņa vienošanos ar Apple par to, ka Apple iegādāsies ievērojamu daudzumu IM Flash Technologies saražoto NAND Flash atmiņu. Šīs vienošanās ietvaros Apple maksās 250 miljonus dolāru gan Intel, gan Micron. Intel un Micron ir piekrituši sākotnēji ieguldīt aptuveni 2,1 miljardu ASV dolāru katrs skaidrā naudā un aktīvos IM Flash Technologies. Paredzēts, ka katra puse nākamo trīs gadu laikā papildus vēl ieguldīs 1,4 miljardus ASV dolāru, un ir iecerēts veidot papildu investīcijas atbilstoši darbības pieaugumam nepieciešamajam atbalstam. 51% no kompānijas piederēs Micron, bet 49% - Intel. Ražošana galvenokārt notiks ražošanas ēkās, kas atrodas Boisā, Aidaho, Manassasā, Va, un Lehi, Jūtā. Jaunā kompānija gūs labumu no Micron un Intel plāniem uzlabot tehnoloģijas procesu, to enerģiski konvertējot advancētajās 75 nm un 50 nm tehnoloģijās. Kompānijas pirmā produkcija tiek gaidīta 2006.gada sākumā. Jauno kompāniju vadīs Deivs Baglī (Dave Baglee), kurš agrāk strādāja par Intel 11 rūpnīcas vadītāju Ņūmeksikā, un Rods Morgans, kurš vēl nesen strādāja par Micron ražošanas ēkas Manassasā vadītāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu