"Microsoft" laiž tirgū jauno operētājsistēmu "Windows Vista" (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien veikalu plauktos nonāks ilgi gaidītā "Microsoft" operētājsistēmas "Windows" jaunā versija "Vista", kas tiek izlaista kopā ar programmu paketi "Office" un e-pasta programmas "Exchange" jaunajām versijām.

Piecus gadus izstrādātā "Vista" ir pirmā jaunā operētājsistēmas "Windows" versija kopš 2001.gada oktobrī izlaistās "Windows XP".

ASV programmatūru gigants "Windows" jauno versiju nodēvējis par visievērojamāko operētājsistēmu kopš "Windows 95", kas tirgū nonāca pirms 11 gadiem.

"Microsoft" jaunās programmas izstrādē ir ieguldījusi sešus miljardus ASV dolāru (3,26 miljardus latu) un dēvē to par visu laiku visdrošāko operētājsistēmu.

"Windows Vista" ir papildināta ar programmu "Windows Defender", lai aizsargātu datoru pret spiegošanas un citām nevēlamām programmām, taču tā nenodrošina aizsardzību pret vīrusiem. Programmā arī ir ierobežotas iespējas veikt izmaiņas, kas varētu apdraudēt datora stabilitāti vai drošību.

"Windows Vista" līdz janvāra beigām būs pieejams 18 dažādās valodās, bet ilgākā laika posmā simt valodās.

Jaunā operētājsistēma būs pieejama sešās versijās. "Microsoft" prognozē, ka galvenais patērētāju produkts būs "Windows Vista Home Premium", kā pārdošanas cena būs 239 ASV dolāri (130 lati). Operētājsistēmas "Windows XP" lietotājiem būs pieejama arī iespēja modernizēt savu veco programmu, samaksājot 159 ASV dolāru (86,5 latus).

Vispilnīgākā jaunās operētājsistēmas versija "Vista Ultimate" maksās 399 ASV dolāru (217 latu), bet vecās versijas modernizēšana izmaksās 259 dolārus. Parastā "Vista" versija maksās 199 ASV dolārus.

"Microsoft" piedāvās arī lētāko "Windows Vista Starter" versiju jaunajiem datorlietotājiem, un tā tiks pārdota tikai jaunattīstības valstīs.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu