Krievi - biežāk, bet īsāk; latvieši - retāk, bet ilgāk (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Telekomunikāciju operatora SIA Rigatta, labi pazīstamā starptautisko zvanu pakalpojumu sniedzēja Nulltel pārvaldītāja zvanu statistika rāda interesantu novērojumu:

vidēji latvieši runā gandrīz divreiz ilgāk nekā krievi, t.i., 6.12 minūtes salīdzinājumā ar 3.12 minūtēm. Lai gan krievi zvana trīs reizes biežāk nekā latvieši. Nulltel pakalpojums ir pieejams ar latviešu pieejas numuru 67652000 un krievu pieejas numuru 67651000.

Tādējādi ir iespējams atšķirt latviešu un krievu zvanītājus. Dati tika apkopoti par 4 mēnešu periodu. Daudzi Nulltel pakalpojuma lietotāji izmanto pakalpojumu, lai sazvanītu radiniekus un tuvus draugus ārzemēs. "Viena no interpretācijām varētu būt tāda, ka ilgās sarunas atspoguļo atklātu un sirsnīgu sarunu veidošanu ar radiniekiem un draugiem. Iespējams, ka tas ir arī izskaidrojams ar latviešu dabā iedzimto apdomīgumu un taupīgumu. Krievu tautības cilvēku sarunas atspoguļo konkrētību un kodolīgumu," komentēja Nulltel pārstāve Dana Umblija.

"Protams, mūsu uzdevums nav analizēt šo divu kultūru atšķirības, bet man šī statistika šķiet diezgan neparasta un liek aizdomāties par tās rašanās iemeslu," sacīja SIA Rigatta direktors Gerits Jakobsens.

Profesore un literatūrzinātniece Janīna Kursīte, kas ir spilgta latviskas dzīvesziņas nesēja mūsu tautā, atzina, ka novērojums ir interesants: "Latvieši tur emocijas sevī, viņiem tās samilzt līdz tam, ka lien pa muti ārā, un tad nevar valdīt. Turpretī krievu tauta liek emocijas ārā. Kopumā laika ziņā sanāk tas pats - krieviem daudz, bet īsāk, latviešiem - maz, bet garāk."

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu