Cik ātri iespējams samontēt datoru (106)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/karindalziel

Šķirstot ārvalstu ziņu lapas, sanāca uzdurties ne visai svaigai, taču diezgan interesantai ziņai par kādām sacensībām, kas katru gadu norisinās Lasvegasā.

Izrādās, ka Lasvegasā jau vairākus gadus 30 atzītākie, populārākie un pēc citiem kritērijiem atlasīti tehnoloģiju jomas žurnālisti piedalās datora montēšanas sacensībās. Tajās katram dalībniekam no identiska detaļu kopuma ir jāuzbūvē galda dators un tas jāpieslēdz tīmeklim, lai būtu spējīgs pilnvērtīgi darboties.

Iespējams, šāda veida sacensības kaut kur jau ir notikušas, par to ziņu nav, taču nez vai tajās ir uzstādīts datora samontēšanas rekords. Šā gada Build Your Own PC Race for Charity (Uzbūvē savu datoru) tāds savukārt ir uzstādīts, un tā autors ir kanādiešu futurelooks.com galvenais redaktors Stīvens Fungs, kuram no pirmā pieskāriena skrūvgriezim līdz tīkla vada iespraušanai datora korpusa aizmugurē bija nepieciešamas tikai nedaudz vairāk kā četras minūtes. 

Tas ir par gandrīz trīs minūtēm mazāk, nekā bija nepieciešams pagājušā gada uzvarētājam, kurš uzdevumu paveica 6 minūtēs un 53 sekundēs. 

Fungam par meistardarbu pēc sacensībām tika pasniegts čeks 10 000 dolāru vērtībā, taču tas tāpat kā pārējo godalgoto vietu balvas un datori tika ziedots labdarībai organizācijām, iestādēm un fondiem pēc uzvarētāju izvēles. 

Komentāri (106)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu