Facebook tirgus vērtība - 35 miljardi latu (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sociālā tīkla "Facebook" neformālā tirgus vērtība sasniegusi 67,5 miljardus ASV dolāru (35 miljardus latu), raksta informācijas tehnoloģiju portāls "TechCrunch".

Portāls atsaucās uz nekotēto finansu tirgus aktīvu tirdzniecības firmas "Second Market" jaunākajiem "Facebook" kapitāla daļu izsoles rezultātiem. Pēc "Second Market" izplatītās "konfidenciālās" informācijas, kas pārpulcēta "TechCrunch", nesen notikušajā izsolē "Facebook" kapitāla daļas tirgotas par 27 dolāriem (14,04 latiem) gabalā.

Kā norāda portāls, "Facebook" vērtība nedaudz kritusies kopš agrākas izsoles, kad cena liecināja par kompānijas kopējo vērtību - aptuveni 70 miljardiem dolāru (36,4 miljardi latu), taču vērtība nedaudz kāpusi kopš iepriekšējās izsoles, raksta portāls.

"Second Market" izsoļu cenas norāda summas, kuras ekskluzīva, visticamāk, spekulatīvu investoru atlase ir ar mieru maksāt par "Facebook" daļām, kuras kā biržā nekotētas kapitāla daļas būtu grūti pārdot ārpus šādām īpašām izsolēm. Kā norāda nozare analītiķi, ja "Facebook" tiktu kotēts ASV biržā, tā cena var izrādīties pavisam atšķirīga.

Jau ziņots, ka "Facebook" savācis vairāk nekā 500 miljonus lietotāju un, ja būtu valsts, sociālais tīkls būtu trešā lielākā nācija aiz Ķīnas un Indijas.

Lai gan internetā un citos medijos parādījušies minējumu par to, kad un kā "Facebook" varētu kotēt ASV vai citās biržās, kompānija nav ziņojusi par konkrētiem plāniem to darīt.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu