Pastmarku varētu aizstāt ar īsziņu pirkts kods (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedrijas pasts, kas pieder zviedru-dāņu koncernam "Posten Norden", apsver iespēju parastās pastmarkas aizstāt ar kodu, kas nopirkts ar īsziņas palīdzību, raksta Zviedrijas avīzes "Sydsvenskan" interneta portāls.

Portāls norāda, ka Dānijā plānots šādu pakalpojumu ieviest no 1.aprīļa. Savukārt avīze "Sydsvenskan" savā portāla sīkāk apraksta dāņu projektu, kas paredz pastmarkas aizstāt ar 12 ciparu kodu - četriem cipariem trīs rindās - kuru apmaksā un saņem ar mobilā telefona palīdzību. Lietotājs uzraksta kodu uz vēstules aploksnes vietā, kur parasti uzlīmē pastmarku.

Kā raksta "Sydsvenskan", arī Zviedrijas pasts apsverot ieviest šādu pakalpojumu, tādējādi ietaupot daļu no izdevumiem par pastmarku drukāšanu un tirgošanu. Zviedrijā "pastmarkas - īsziņas" varētu izmantot vēstulēm un sīkpakām līdz diviem kilogramiem, kuras var iemest parastā pastkastē. Lielāki sūtījumi vienalga jānes uz pasta nodaļu (Zviedrijā to funkcijas uzticētas dažādiem komersantiem), kur tie jāsver un jāsamaksā pasta nodeva uz vietas, tādēļ īsziņu pastmarkas tiem nederot.

Zviedrijas pasta par tirgus un pakalpojumu attīstību atbildīgais vadītājs Anders Osbergs "Sydsvenskan" izteicies, ka neredzot iemeslu, kādēļ Dānijas sistēmu nevarētu ieviest Zviedrijā.

"Tas nenotiks pirms vasaras. Mums tas ir ļoti interesants risinājums, un mēs neredzam tam nekādus pretargumentus," sacīja Osbergs. Portāls raksta, ka Zviedrijas pasta šķirošanas mašīnas, kas elektroniski pārbauda pastmarkas, varēšot atklāt ar īsziņu sūtītu kodu dublikātus un viltojumus.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu