Bonnier sāks ražot bērnu spēlītes planšetēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedru mediju koncerns "Bonnier" sāks izstrādāt bērnu spēlītes skārienjūtīgiem planšetdatoriem un mobiliem telefoniem, sākot ar "Apple" ražotām "iPad" un "iPhone" sērijām, raksta avīzes "Dagens Nyheter" portāls "dn.se."

Koncerna nodaļas "Bonnier Digital Commerce" vadītājs Bjērns Džefrijs portālam stāstījis, ka uzņēmums rotaļu programmiņas jeb sīkrīkus plāno pārdot visā pasaulē. Džefrijs uzskata, ka šāda projekta veiksmes atslēga ir planšetdatoru un mobilo telefonu skārienjūtīgie ekrāni.

"Maziem bērniem vēl nav tik tālu attīstīta motorika, ka tie var lietot datorpeli vai klaviatūru,"

Džefrijs paskaidroja. Spēles arī balstīšoties uz simboliem, tādēļ tās varēs spēlēt bez valodu vai lasītprasmes.

Jau ir pieejamas divas spēles

"Bonnier" grupas mājaslapā rakstīts, ka patlaban jau ir pieejamas divas spēles, "Helicopter Taxi" un "Toca Tea Party". Pirmajā spēlē, kuru var izmantot ar "iPhone", multimediju nesēju "iPod Touch" un "iPad", bērns var stūrēt helikopteru-taksometru, kas lido pie klientiem pēc izsaukuma.

Otra spēle domāta lietošanai tikai ar "iPad" modeļiem un ļauj bērnam uz planšetdatora ekrāna "klāt galdu" tējas dzeršanai, bīdot tējas tašu, cepumu trauku un citu priekšmetu attēlus. Abas spēles, kuras izstrādājis "Bonnier" meitasuzņēmums "Brickmark", tirgo ar zīmolu "Toca Boca" un tās pārdod interneta veikalā "App Store".

"Brickmark" dibināts "Bonnier" koncerna paspārnē 2010.gada septembrī, rakstīts meitasuzņēmuma mājaslapā.

Līdzīgu ideju par skārienjūtīgu spēli īstenojis Latvijas attīstītājs

Jau ziņots, ka līdzīgu ideju par skārienjūtīgu spēli, kuru mazi bērni var spēlēt ar "iPad" palīdzību, jau pērn vasarā īstenojis Latvijas attīstītājs, individuālais uzņēmējs Salvijs Bilinskis. Bilinska spēle "Farm Flip" atrodama "Apple iTunes Store" sadaļā "App Store" maksas un bezmaksas versijā.

Biznesa portāls "Nozare.lv", testējot "Farm Flip" versiju, kas darbojas uz planšetdatora "iPad", konstatēja, ka spēlē vispirms parādās sešu dažādu mājlopu un mājdzīvnieku attēli (katram ir dublikāts), kurus pārklāj kāršu režģis. Pieskaroties kārtīm pa vienai, atklājas un pēc brīža atkal aizklājas kāda dzīvnieka attēls. Tam ir jāmeklē dublikāts, pamazām atceroties, kur katrs atrodas.

"Nozare.lv" arī konstatēja, ka "Farm Flip", kas darbojas, pieskaroties attēliem, un neprasa valodas vai lasītprasmi, spēja izklaidēt kādu piecus gadus vecu zēnu un piesaistīt aptuveni 18 mēnešus veca bērna uzmanību, kas gan spaidīja attēlus, lai dzirdētu dzīvnieku trokšņus, bet neapguva spēles jēgu.

"Bonnier" koncerna apgrozījums 2010.gadā bija 30.58 miljardi zviedru kronu (2.41 miljardi latu) un peļņa pirms nodokļiem - viens miljards kronu (78,95 miljoni latu). "Bonnier" pilnībā pieder zviedru Bonjeru ģimenes locekļiem.

"Bonnier" koncernam arī līdz 2009.gada vasarai piederēja Latvijas biznesa avīze "Dienas bizness" un AS "Diena".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu