Arī Latvijā iespējams iegādāties mūziku un filmas caur iTunes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpmāk arī Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja iegādāties un lejupielādēt mūziku un filmas caur ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas (IT) "Apple" platformu "iTunes", informēja kompānijas oficiālā izplatītāja Baltijas valstīs "AVAD Baltic" mārketinga un komunikāciju vadītāja Jolanta Pupkeviciene.

Filmas varēs arī nomāt.

"AVAD Baltic" informē, ka šīs iespējas būs pieejamas vēl desmit Eiropas Savienības valstīm (ES), kuru vidū ir arī visas Baltijas valstis. IT portāli savukārt vēsta, ka pēc vakar izskanējušajām baumām šodien kļuvis zināms, ka "iTunes Music Store" ir pieejams vēl 12 Eiropas valstīs, tādējādi mūziku caur šo platformu var nopirkt un lejupielādēt visās ES dalībvalstīs.

Jauno valstu vidū ir visas trīs Baltijas valstis, Bulgārija, Kipra, Čehija, Ungārija, Malta, Polija, Rumānija, Slovākija un Slovēnija. Iepriekš caur "iTunes" minēto valstu iedzīvotāji varēja lejupielādēt aplikācijas. Lietotāji ziņojuši arī par iespēju pirkt un nomāt filmas.

Tagad kopumā "iTunes Music Store" ir pieejams 36 valstīs pasaulē, raksta portāls "thenextweb.com".

Portāls arī raksta, ka plašāka valstu loka iedzīvotājiem būs pieejams arī "Apple" elektronisko grāmatu veikals "iBookstore". Pēc "thenextweb.com" ziņotā, patlaban grāmatu autoriem ir radusies iespēja padarīt pieejamus savus darbus vairāk nekā 25 jaunās valstīs, kas nozīmē, ka tās būs pieejamas arī šo valstu lietotājiem. Valstu vidū tiek minētas arī Baltijas valstis.

Iepriekš autori varēja savus darbus padarīt pieejamus vien ASV, Lielbritānijā, Francijā, Vācijā, Austrālijā un Kanādā.

Arī "AVAD Baltic" pārstāve norādīja, ka "iBookstore" nonāks pie Latvijas lietotājiem. Tagad šajā veikalā ir aptuveni 200 000 grāmatu.

Ar "iTunes" starpniecību iespējams klausīties un skatīties, kā arī iegādāties mūziku, filmas, audiogrāmatas, podkāstus jeb lejupielādējamus audio vai video failus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu