Gaidītā iPhone 5 vietā - iPhone 4S

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: apple.com

Oficiālajam "iPhone" izplatītājam SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) pagaidām nav zināms, kad tirdzniecībā Latvijā varētu parādīties otrdienas vakarā prezentētais "Apple iPhone" jaunākais modelis "iPhone 4S", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LMT preses sekretāre Sanda Purviņa. Tikmēr vairāki speciālisti jau pauduši vilšanos par jauno "iPhone 4S".

Pazīstamais jauno tehnoloģiju entuziasts Kristaps Skutelis savā blogā raksta, ka jaunie "iPhone 4S" ASV, Kanādā, Anglijā, Austrālijā, Francijā, Vācijā un Japānā būs pieejami no 14.oktobra, bet 28.oktobrī - vēl 22 valstīs, starp kurām esot arī Baltijas valstis. Tādējādi Latvijā jaunais "iPhone" būs pieejams ātrāk nekā tādās valstīs kā Polija, Grieķija un Krievija.

""Apple" vakar pasākumā paziņoja, ka līdz šā gada beigām "iPhone 4S" versija būs pieejama 70 valstīs. Oficiālu informāciju, kurā būtu minēti konkrēti datumi, kad jaunākais "iPhone" modelis varētu būt pieejams Latvijas tirgū no "Apple" vēl neesam saņēmuši," sacīja Purviņa.

Taču jaunā "iPhone4s" prezentācija, tika minēts, ka telefons Latvijā būs 28.oktobrī.

Starptautiskajos informāciju tehnoloģiju (IT) portālos un blogos "iPhone4s" uzņemts ar nelielu vilšanos, bet tas arī pārsteidzis nozari ar savu balss vadāmo "personīgā palīga" programmu "Siri". Tieši "Siri" šķietamā spēja sarunāties ar telefona lietotāju vienkāršā angļu valodā arī pārsteigusi tā sauktos "tiešraides blogerus", kas aprakstīja "Apple" pasākumu tā norises laikā, novēroja "Nozare.lv"

Prezentēts jaunais iPhone

""Apple" otrdien pavēra priekškaru, parādot nākamo "iPhone", un tas gan bija, gan nebija tas, ko cilvēki bija sagaidījuši. "iPhone4S" ir "Apple" jaunākais viedtelefons, un, lai gan tas ļoti izskatās pēc sava priekšgājēja, taču pieticīgā āriene sevī slēpj zvēru," norādīts IT blogā "GigaOm". "GigaOm" norāda uz jaunā telefona daudz spēcīgāko procesoru un jaudīgāko iebūvēto kameru, ar kuru arī varot filmēt augstas izšķirtspējas (HD) video.

Blogs arī norāda uz "Siri", kas saprot un atbild uz vienkāršiem jautājumiem angļu valodā, sameklējot attiecīgās atbildes internetā vai telefona iekšējos resursos, piemēram "kāds ir gaidāmais laiks?" vai "cikos ir nākamā tikšanās?"

Vilšanās

Savukārt Kanādas žurnāla "MaclLeans" portāls "Macleans.ca" nav sajūsmā par jauno telefonu un tā piedāvātiem "brīnumiem". "95% mobilā telefona vērtības ir iespēja sērfot internetā, fotografēt un apskatīt e-pastu. Viss pārējais ir tikai lieka greznība," raksta portāls.

Britu IT un tehnoloģiju portāls "ZDnet" raksta, ka daudzi, kas gaidīja "iPhone5" bija vīlušies, jo jaunais modelis bija identisks vecajam "iPhone4". Tomēr jaunajam "iPhone4S" iekšējā elektronikā un programmatūrā esot iespaidīgi jaunumu, uzskaitot jau citviet minēto procesoru, kameru un ar balsi vadāmo "palīgu" "Siri".

""iPhone4S" nebūt nav "pērnā gada "iPhone", jo būtiski uzlabotā kamera, divkodolu A5 procesors un balss vadība ir pietiekami iemesli, lai cilvēki to pirktu, sevišķi, ja viņiem drīz beigsies līgums (ar operatoru par iepriekšējā telefona nomaksu)," raksta tehnoloģiju portāls "Engadget". "iPhone" modeļus daudzās valstīs, arī Latvijā, "oficiāli" var nopirkt tikai parakstot abonēšanas līgumu ar vietējo operatoru.

Tehnoloģiju portāls "Gizmodo" raksta, ka "cerējām uz kaut ko pēc izskata drosmīgu un interesantu. "iPhone4" bija tāds, kad to ieviesa, tāpat sākotnējais "iPhone" un "iPhone3G". Ja pirkšu jaunu telefonu, gribu, lai tas izskatītos jauns."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu