ASV "iPhone 4S" izpārdots

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: apple.com

Jaunākais "Apple" viedtelefons ASV iepriekš pasūtīts tādos apjomos, ka tas faktiski pārdots pirms pirmo eksemplāru nodošanu tirdzniecībā 14.oktobrī, ziņo vairāki interneta mediji.

Tehnoloģiju portāls "Big Pond News" atsaucās uz "Apple" vecāko viceprezidentu Filipu Šileru, kurš teicis, ka neviens jauns "Apple" produkts nav pasūtīts tādā daudzumā kā "iPhone 4S", par kuru pirmajās 24 stundās saņemts vairāk nekā miljons pasūtījumu pirmo telefonu piegādei.

"Arī Latvijā redzam ļoti lielu interesi par jaunajiem "iPhone 4S", tiek saņemti gan klientu zvani un e-pasti, tiek saņemti jautājumi arī sociālajos tīklos, tāpat klienti interesējas arī "Latvijas Mobilā telefona" (LMT) klientu centros," biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "iPhone" ekskluzīvā izplatītāja LMT preses sekretāre Sanda Purviņa.

Purviņa raksta, ka " jaunā "iPhone 4S" tirdzniecība Latvijā tiks sākta šogad," taču vismaz viens Latvijas tehnoloģiju blogeris apgalvo, ka "iPhone 4S" sākšot tirgot jau 28.oktobrī.

Savukārt ziņu aģentūra "Reuters" raksta, ka

ASV lielie mobilo sakaru operatori, kuriem ir tiesības izplatīt "iPhone 4S" jau visus savus krājumus pārdevuši.

Operators "Sprint Nextel", kas pirmo reizi piedāvā "Apple" ražoto viedtelefonu, vairs nesola piegādāt lētāko modeli, kas maksā 200 dolārus (nedaudz virs 100 latu). Konkurents "AT&T" savā mājas lapā informē, ka pasūtītos telefonus varēs saņemt tikai 21 līdz 28 dienu laikā. "Verizon" sola telefonus piegādāt, sākot ar 20.oktobri.

Pirmajā dienā pasūtīto telefonu skaits - virs viena miljona - krietni pārsniedzis iepriekšējo rekordu - 600 000 "iPhone 4", kas tika pārdoti pirmajā dienā, kad šo modeli piedāvāja 2010.gadā, raksta "Reuters".

Ziņu aģentūra pieļauj, ka

sēras par "Apple" dibinātāja Stīva Džobsa nāvi tikai dienu pēc "iPhone 4S" prezentācijas varētu būt faktors kāpinātā interesē par "Apple" jaunāko izstrādājumu.

"Reuters" atsaucās uz kādu mārketinga profesoru, kas atceras, ka pēc bijušā "bītla" Džona Lenona slepkavības 1980.gadā notika īslaicīgs grupas "The Beatles" skaņuplašu pārdošanas bums.

Jau ziņots, ka Latvijā ir vismaz 25 000 "iPhone" lietotāju, iespējams, būtiski vairāk, ja pieskaita cilvēkus, kas šos telefonus pirkuši ārzemēs.

"iPhone 4S", kas tika prezentēts ASV 4.oktobrī, aprīkots ar ātrāku procesoru, "personālo asistentu", kas reaģē uz balss komandām, un krietni jaudīgāku kameru.

"iPhone" uzlabotā versija no 14.oktobra būs pieejama ASV, Austrālijā, Kanādā, Francijā, Vācijā, Japānā un Lielbritānijā.

Savukārt līdz 22.oktobrim tas nokļūs arī citās valstīs, tostarp Austrijā, Itālijā, Singapūrā, Spānijā un Šveicē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu