LMT: Latvijā milzīga interese par jauno iPhone

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tāpat kā citur pasaulē, Latvijā par jauno viedtelefonu "iPhone4S" pirmajā pieteikšanās dienā izrādīta milzīga interese, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "iPhone" oficiālā izplatītāja - "Latvijas Mobilā telefona" (LMT) - preses sekretārs Sanda Purviņa.

Purviņa nenosauca precīzus skaitļus un neteica, vai interesentu skaits jau pārsniedzis pieejamo telefonu skaitu, kā tas notika pērn, kad 18 minūtēs "izķēra" iepriekšējo "iPhone 4" modeli. Jau ziņots, ka vakar parādījās iespēja LMT mājaslapā "www.lmt.lv" pieteikties pirkt "iPhone 4S", kas Latvijā būs pieejams no 28.oktobra.

Visticamāk, Latvijai šogad piešķirta lielāka "iPhone" kvota, un tirdzniecība sākta daudz agrāk pēc jaunā modeļa prezentācijas, pateicoties lielai interesei par "iPhone 4" un tā pārdošanas skaitļiem, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina personas, kas pārzina telefonu izstrādātāja "Apple" pārdošanas politiku.

Kā informē LMT, operatora tīklā jau darbojas vairāk nekā 25 000 "iPhone" telefonu un "katrs piektais viedtālruņa lietotājs LMT tīklā izvēlas "iPhone"". Pārskatā par "iPhone" un viedtelefonu lietošanu LMT tīklā arī teikts, ka no vairāk nekā 25 000 LMT tīklā strādājošo "Apple" telefona modeļu lielāko daļu veido "iPhone 4".

"Tele2" iepriekš informēja, ka tā tīkla darbojas aptuveni 10 000 "iPhone" telefonu, kas, visticamāk, pirkti ārpus Latvijas vai bez operatora piesaistes. "iPhone" telefonus pārsvarā piedāvā kopā ar abonementa līgumu pie konkrēta operatora vai operatoriem.

LMT informē, ka "iPhone" lietotāju vidū sarunu minūšu skaits mēnesī ir vidēji 2-3 reizes lielāks nekā pārējo mobilo telefonu modeļu lietotāju vidū, savukārt vidējais patērēto datu apjoms - vidēji 13 reizes lielāks. Datu apjoma patēriņš saskan ar ziņām no ASV, ka vismaz daļa "iPhone" lietotāju, izmantojot turienes operatoru neierobežotos datu plānus, kļūst par "datu rīmām" (data hogs).

Kā ziņo telekomunikāciju nozares portāli, vismaz divi ASV operatori, "AT&T" un "Verizon", šinīs dienās sākuši vērsties pret "datu rīmām", samazinot to datu pārraides ātrumus, tos brīdinot un mudinot viņus izmantot "WiFi" bezvadu interneta pieslēgumus, lai nepārslogoto mobilo sakaru datu pārraides jaudu. "AT&T" pārtrauca piedāvāt neierobežotu datu plānu neilgi pēc "iPhone 4" parādīšanas ASV tirgū.

Savukārt LMT savā pārskatā atgādina par "iPhone 4" izķeršanu pērn un norāda, ka "jaunākais "iPhone 4S" modelis ASV vienā nedēļas nogalē tika pārdots rekordlielā apjomā - četros miljonos eksemplāru".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu