Windows XP jau 10 - laiks doties pensijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Microsoft Windows XP jau 10, kas operētājsistēmai ir visnotaļ cienījams vecums. Šā iemesla dēļ tehnoloģiju gigants jau nelabprāt iegulda sistēmas atjaunināšanā un drošības līmeņa uzturēšanā un vēlas, lai datoru lietotāji pārslēdzas uz jaunāko Windows 7 un pēcāk arī uz Windows 8.

Cilvēka mūžā 10 gadi tāds nieks vien ir, turpretim programmatūra, kas sasniegusi desmit gadu vecumu, jau uzskatāma par senu. Tiesa, pateicoties uzlabojumiem un ielāpiem, kas iznākuši aizvadīto desmit gadu laikā, XP joprojām darbojas stabili un apmierina vairuma datoru lietotāju ikdienas vajadzības, atzīmē eWeek.com.

Pārdošanā Windows XP nonāca 2001. gada oktobrī un dažu gadu laikā kļuva par dominējošo operētājsistēmu ar nospiedošu īpatsvaru planētas datoros. Windows Vista, kam bija jāveicina atteikšanās no XP, savu uzdevumu nespēja pildīt un patlaban darbina tikai desmito daļu personālo datoru, kamēr

Windows jaunākā versija - 7 - ir uz pareizā ceļa, lai no troņa gāztu XP.

No dažādiem avotiem apkopoto operētājsistēmu tirgus daļas datu vidējās vērtības rāda, ka XP patlaban darbojas 34,43% datoru, ar Windows 7 - 32,97%, bet ar Vista - 10,8%. Apple Computer izstrādātās Mac OSx vidējā tirgus daļa ir 7,43 procenti. Tai pašā laikā ir tehnoloģiju kompānijas, kuru aprēķini jau tagad norāda uz Windows 7 pārsvaru pār XP.

Lai vai kā, Microsoft vēlas, lai lietotāji pēc iespējas ātrāk atsakās no Windows XP lietošanas un pievēršas 7, kas dotu papildu ieņēmumus no dažādiem blakus pakalpojumiem, kas pieejami caur Windows Live.

Uzskatāms pierādījums, ka

Windows XP dienas vismaz Microsoft skatījumā ir skaitītas,

ir Lejupielāžu centrā pieejamais rīks, kurš skaita atlikušās dienas līdz brīdim, kad 2014. gadā tiks pārtraukts kompānijas programmētāju atbalsts XP lietotājiem. Cita starpā var atzīmēt, ka Microsoft jaunākais interneta pārlūks, IE 9, ar XP nemaz nedarbojas.

Kopš 2009. gada oktobra Windows 7 lietošanas licences ir pārdotas vairāk nekā 450 miljonos eksemplāru. Līdzīgus panākumus tehnoloģiju gigants gaida arī no nākamās operētājsistēmas Windows 8 (galaprodukts varētu tikt saukts citādāk), kurā būs jūtama ietekmēšanās no mobilās Windows platformas. Ar jauno operētājsistēmu Microsoft centīsies nosargāt savas pozīcijas ne tikai personālo datoru tirgū, bet arī planšetdatoru jomā, kur visiem par paraugu kalpo sīvākā konkurenta - Apple - izstrādātais iPad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu