Ar urīna strūklu kontrolējama videospēle

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Kādā Londonas bārā uzstādīta videospēle, kas kontrolējama ar urīna strūklu, vēsta "Orange News".

Tagad kroga "The Exhibit Bar" apmeklētāji var uzspēlēt vienu no trīs spēlēm ik reizi, kad dodas uz tualeti atviegloties.

Kā atzina viens no spēles radītājiem Gordons Maksvīns, sākotnēji viņš nebija drošs, kāda būs sabiedrības reakcija uz spēli, taču raizes izgaisa, tiklīdz viņš ieraudzīja spēles panākumus kādā Kembridžas bārā, kur tā tika izmēģināta.

Britu kompānijas "Captive Media" izstrādātā spēle radīta, lai aiztaupītu vīriešiem skatīšanos sienā, kārtojot dabiskās vajadzības. Pirms un pēc katras spēles tiek demonstrēta kāda bārā nopērkama dzēriena reklāma.

Kā vēsta BBC, līdzīgu produktu iepriekš jau izstrādājusi Japānas kompānija "Sega", tomēr "Captive Media" pārstāvji uzsver, ka viņu radītajam produktam ir vairākas priekšrocības. Spēles konsolē tiek izmantoti infrasarkano staru, nevis mikroviļņu sensori, kas tiek piestiprināti pie konsoles, nevis pisuāra. Rezultātā spēli iespējams uzstādīt pie 90% pisuāru. "Jums nav jāpieskaras santehnikai," norādīja Maksvīns.

Pēc reklāmas nozares laikraksta "Adweek" aplēsēm, vīrieši pie pisuāra vidēji pavada 55 sekundes jeb deviņus mēnešus savas dzīves laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu