Īsts kosmosa tūrisms varētu sākties 2014.gadā (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaulē pirmās komerciālo kosmisko lidojumu programmas norise gan nav tik raita, kā sākotnēji plānots, taču Virgin Galactic tomēr ir apņēmības pilni šā gada laikā veikt pirmo lidojumu kosmosā. Vismaz testa režīmā.

Var atzīmēt, ka lidaparāts SpaceShipTwo, kam suborbitālā augstumā jānogādā pasažieri, jau ir bijis kosmosā, taču to lidaparāts nepaveica saviem spēkiem - SpaceShipTwo testu režīmā tika nogādāts izplatījumā, no kurienes uz Zemes atgriezās planējot.

Kompānija cer līdz šā gada beigām SpaceShipTwo uzstādīt un arī izmēģināt raķešdzinēju, kas projektu pavirzītu soļa attālumā no pirmās komerciālās ekskursijas kosmosā, vēsta Slashgear.com.

SpaceShipTwo ir sēdvietas astoņiem pasažieriem
SpaceShipTwo ir sēdvietas astoņiem pasažieriem Foto: Reuters/ScanPix

Jāatzīmē, ka Virgin Galactic projektam piekritēju ir ļoti daudz - jau tagad vietas astoņvietīgajā SpaceShipTwo sev rezervējuši gandrīz 500 kosmosa tūristu, no kuriem katrs par lidojumu ir gatavs maksāt 200 000 ASV dolāru.

Ja SpaceShipTwo un tā raķešdzinēju testi noritēs veiksmīgi, tad pirmie tūristu lidojumi varētu notikt 2014. gadā.

Lidojumu veido divi posmi. Vispirms nesējlidmašīna WhiteKnightTwo nogādā SpaceShipTwo 50 000 pēdu (15 kilometri) augstumā, bet pēc tam tas atvienojas, iedarbina savus dzinējus un paceļas 92 kilometru augstumā, vienu reizi aplido planētu un atgriežas uz Zemes.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu