«iPad» pārsvarā lieto «WiFi» tīklos (21)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Planšetdatorus «iPad» pārsvarā pieslēdz internetam, izmantojot lokālos «WiFi» bezvadu interneta tīklus, nevis trešās paaudzes (3G) mobilā interneta sakarus, informē mobilo ierīču tirgus analītiķu kompānija «Localytics».

«Localytics», kas vāc un pēta datus par veidiem, kā tiek lietotas dažādas «iPad» programmiņas, konstatējis, ka mobilais 3G internets tiek lietots tikai 6% interneta lietošanas gadījumu. Pārējā darbība notiek, izmantojot «WiFi» neliela darbības rādiusa bezvadu interneta pieslēgumu, kas bieži ir bez maksas vai par fiksētu dienas maksu dažādās vietās - viesnīcās, birojos un mājokļos.

Analītiķi arī konstatējuši, ka ar 3G aprīkoti «iPad» modeļi 55% no laika, kad tie ir pieslēgti internetam, izmanto «WiFi», nevis 3G mobilo internetu. «Localytics» arī raksta, ka 89,7% «iPad» ierīču, kas pamanītas ar «Localytics» interneta uzraudzības rīkiem, darbojas internetā tikai ar «WiFi» pieslēgumu, bet 8,8% ir aprīkoti ar 3G tehnoloģiju.

Ziņojumā pieminēts, ka pirmajās tirdzniecības dienās pēc 16.marta pārdoti trīs miljoni paša jaunākā «iPad» modeļa eksemplāru, kurus var pirkt komplektējumā ar ceturtās paaudzes (4G) mobilā interneta lietošanas iespējām. 4G pieslēgumu lietošana pamanīta tikai 1,5% no reizēm, kad «iPad» lietots internetā.

Viena no Latvijas «Apple» produktu izplatītāja - «iDeal» veikala - vadītājs Mārtiņš Amtmanis sarunā ar biznesa portālu «Nozare.lv» pieļāva, ka Latvijā cilvēki pērkot nedaudz vairāk 3G jeb mobilā interneta lietošanai aprīkotus «iPad» nekā tos, kas darbojas tikai lokālos «WiFi» tīklos.

«Te parādās faktors, ka, ja jau vienreiz pērku, tad ņemu visu,» teica Amtmanis. «Localytics» pētījumā teikts, ka viens apsvērums nelietot «iPad» 3G tīklā esot tas, ka, intensīvi sērfojot internetā un lietojot dažādas internetam pieslēgtas programmiņas, varot viegli pārsniegt dažādu operatoru lejuplādes un datu pārraides limitu, pēc kā iestājas pieslēguma ātruma bremzēšana. Savukārt Amtmanis teica, ka vietējie mobilo sakaru operatori neesot īpaši stingri, piemērojot limitus, tāpat «iPad» neesot īpaši daudz, tādēļ šādas problēmas vēl nav pamanītas.

«WiFi» ir bezvadu interneta tehnoloģija, kas izmanto fiksētā tīkla internetam pieslēgtu raidītāju-uztvērēju un maršrutētāju vienā ierīcē, kas dod interneta pārklājumu aptuveni 100 metru rādiusā ap ierīci. Pametot «WiFi» pārklājuma zonu, interneta pieslēgums pārtrūkst.

3G mobilā interneta pārklājums, kuru piedāvā visi Latvijas operatori, darbojas teju visā valsts teritorijā, un lietotājs, kas sēž braucošā mašīnā vai citādi pārvietojas, tiek automātiski pārslēgts no vienas mobilo sakaru bāzes staciju uz nākamo, parasti nezaudējot nepārtrauktu interneta pieslēgumu.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu