TV saturs «četros ekrānos par vienu cenu» (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sakaru operatora SIA «Lattelecom» piedāvāto televīzijas saturu patlaban var skatīties televizorā, datorā, planšetdatorā un mobilajā telefonā jeb «četros ekrānos», taču šo saturu par vienu cenu var iegūt, tikai iegādājoties kādu no vērtīgākajām «Lattelecom» pakalpojumu pakām, biznesa portālam «Nozare.lv» atzina «Lattelecom» Televīzijas biznesa daļas vadītāja Inga Alika.

TV skatīties visos četros ekrānos var tikai «Lattelecom» klienti, kuriem ir «Mājas komplekti» ar optiskā interneta ātrumu no 200 megabitiem sekundē (Mbps) vai kāds no dārgākiem komplektiem, kurā piedāvā DSL interneta pieslēgumu. Klientiem, piemēram, ar komplektu, kurā ir 100 Mbps internets, par interneta televīzijas skatīšanos ir atsevišķa maksa.

Alika to teica diskusijā par jauniem televīzijas skatīšanās paradumiem, atbildot uz jautājumu, vai «četru ekrānu» skatīšanos «Lattelecom» varētu piedāvāt visiem klientiem par vienu cenu.

Arī ja «Lattelecom» šādu pakalpojumu negrasās ieviest tuvākajā nākotnē, Alika norādīja, ka iespēja teju bez pārtraukuma «pārnest» skatīšanos no vienas vides (televizora ar interaktīvās TV pieslēgumu) uz, piemēram, planšetdatoru, kas pieslēgts interneta televīzijai, jau varot vērtīgāko pakalpojumu paku klienti.

Tas nozīmē - ja viens ģimenes loceklis vēlas skatīties augstas izšķirtspējas (HD) sporta pārraidi uz lielā televizora ekrāna, bet cits tur sācis skatīties diskusiju, kurai ekrāna izmērs nav būtisks, to varētu pārslēgt uz interneta ierīci viena komplekta ietvaros. Patlaban mājoklī ar diviem televizoriem jebkura «Mājas komplekta» abonenti var skatīties divas dažādas «Lattelecom» interaktīvās TV programmas.

Diskusijā, kas vakar pievakarē notika «Birojnīcā», Berga bazārā, arī tika prezentēti sociālo pētījumu firmas «GfK» dati, kas liecina, ka Latvijas iedzīvotāji skatās televīziju būtiski vairāk nekā 2000.gadā. Patlaban televīzijas skatītājs pie televizora (vai ar televizoru, ieslēgtu fonā) vai cita skatīšanās rīka pavada 350 minūtes dienā, pirms 11 gadiem tās bija tikai 258 minūtes, teica «GfK» pārstāve Māra Tauriņa.

Kā vienu iemeslu Tauriņa minēja lielāku programmu izvēli maksas televīzijas piedāvājumā un iespēju skatīties televīzijas saturu caur internetu, kuru patlaban lieto trīs ceturtdaļas Latvijas iedzīvotāju, bet 2001.gadā - tikai piektā daļa.

Alika savukārt teica, ka «Top» programmu klāsts «Lattelecom» televīzijas piedāvājumā ir nemainīgi «TV3» un LNT, kam seko abi Latvijas Televīzijas kanāli. «Discovery Channel», «Fox Crime» un citi populāri ārzemju kanāli šo statusu nav apdraudējuši.

Pasākumā, kuru organizēja «Lattelecom», uzstājās arī tehnoloģiju blogeris Kristaps Skutelis (pazīstams kā «krizdabz»), kurš uzsvēra, ka mobilajām ierīcēm un mobilajam internetam nākotnē būs būtiska, ja ne galvenā loma televīzijas skatīšanās jomā. Pagaidām gan Latvijā tā sauktos viedtelefonus, ar kuriem var skatīties televīzijas un video pārraides internetā, pārsvarā lieto spēlēm (61%).

«Lattelecom» interaktīvās, interneta un virszemes televīzijas piedāvājums atšķiras tehnisku un juridisku iemeslu dēļ, virszemes ēterā ciparu tiklos var pārraidīt, augstākais, 53 kanālus, interneta televīzija piedāvā 22 programmas, bet interaktīvajā TV var skatīties līdz pat 110 programmām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu