Jaunais «Samsung Galaxy S III» Latvijā būs pieejams vasarā (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunais Korejas tehnoloģiju koncerna «Samsung» viedtelefons «Galaxy S3», kurš spēj reaģētu uz lietotāja balsi un acu skatienu, Latvijā, visticamāk, būs pieejams vasarā, neilgi pēc oficiālās tirdzniecības sākšanas vairākās Eiropas valstīs 29.maijā.

To biznesa portāls «Nozare.lv» uzzināja no vairākiem avotiem jaunā telefona globālās prezentācijas pasākuma Londonas «Earls Court» izstāžu hallē, kurā piedalījās aptuveni 2000 mediju pārstāvji un «Samsung» partneri.

Mobilo sakaru pakalpojumu sniedzēja SIA «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) viceprezidents Ingmārs Pūķis sacīja, ka ieradies pasākumā kopā ar vairākiem LMT speciālistiem, lai iepazītos ar jauno telefonu un sagatavotu tā iekļaušanu kādā no LMT piedāvājumiem, kur apvieno datu un balss tarifu plānu un telefonu uz nomaksu.

Pūķis nenoliedza, ka LMT cerot «Galaxy S3» piedāvāt jau vasarā, un telefona gaidāmo pieejamību Latvijā neoficiāli apstiprināja arī «Samsung» organizācijas pārstāvji no Latvijas. Kā novēroja «Nozare.lv», pasākumā netrūka simtiem darboties spējīgu jauno telefonu ar 4,8 collu skārienjūtīgu displeju, divām kamerām un balss vadības funkciju kas līdzinās «Apple iPhone» balss vadības sistēmai «Siri».

Telefoni bija sadalīti starp vairākiem kioskiem milzu «Earls Hall» aulā kur tos drūzmējās aptaustīt žurnālisti un mobilo operatoru pārstāvji. Mediju pārstāvji un citi interesenti prezentācijas gaitu un jaunos ar pretzagšanas saitēm pie galdiem piesietos «Galaxy S3» filmēja un fotografēja ar saviem «iPhone» telefoniem.

Vairākus telefonus demonstrēja ar gataviem specializētiem risinājumiem, piemēram, «S-Health» komplektācijā, ar iespēju telefonā ierakstit veselības stāvokļa datus - asinsspiedienu, sirds darbību, diabētiķa glikozes līmeņu un citus datus.

Neskatoties uz telefona ārējiem izmēriem ar 4,8 collu displeju, «Nozare.lv» pārliecinājās, ka to iespējams ielikt kabatā. Telefona svars ir 133 grami.

Prezentācija izskanēja, ka ar «Galaxy S3» Korejas ražotājs cenšas kļūt par «Android» operētājsistēmas viedtelefonu globālā tirgus līderi, vismaz vidējās un augstākas cenas aparātu kategorijā. Prezentācijā gan nebija informācijas par iespējamo viedtelefona pārdošanas cenu.

Jau ziņots, ka Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics Co.» ceturtdien Londonā prezentējis viedtelefona «Galaxy S» jaunāko versiju, tādējādi cenšoties nostiprināt savas pozīcijas kā pasaulē lielākajam mobilo telefonu ražotājam.

Jaunais viedtālrunis «Galaxy S3» piedāvā sejas atpazīšanas tehnoloģiju, uzlabotu balss aktivizācijas vadību un daudz jaudīgāku procesoru, kas tā lietotājiem nodrošina iespēju vienlaicīgi skatīties video un rakstīt e-pastus.

Telefona 4,8 collu (12,2 centimetru) ekrāns ir par 22% lielāks nekā iepriekšējam modelim «Galaxy S2», taču «Samsung» norāda, ka jaunais tālrunis nav daudz platāks par «Galaxy S2», pateicoties mazākam karkasam.

«Samsung» jaunākais viedtelefons aprīkots ar «Google» izstrādāto operētājsistēmu «Android», kā arī tas spēj uztvert acu kustību un novērst automātisko izslēgšanu, ja lietotājs skatās uz ekrānu.

Pirmie iespēju iegādāties «Galaxy S3» iegūs patērētāji Eiropā, kur tas tirdzniecībā nonāks šā mēneša beigās.

Tirgus izpētes kompānija «Strategy Analytics» aprīļa beigās paziņoja, ka «Samsung» apsteidzis Somijas «Nokia» un kļuvis par pasaulē lielāko mobilo telefonu ražotāju.

Tāpat «Samsung» šā gada pirmajā ceturksnī pārdevis 44,5 miljonus viedtelefonu, pārspējot ASV informācijas tehnoloģiju kompāniju «Apple Inc.», kas pārdevusi 35,1 miljonu.

«Samsung» tagad liek lielas cerības uz «Galaxy S3», lai vēl vairāk nostiprinātu šo pozīciju pirms «Apple» šogad izlaiž viedtelefona «iPhone» jaunāko versiju.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu