Wolfenstein 3D bez maksas (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Kompānija id Software tieši pirms 20 gadiem izlaida spēli Wolfenstein 3D, ko no savas bērnības vai vismaz pusaudža gadiem noteikti atminas ikviens datorspēļu cienītājs.

Spēle, kas mainīja pirmās personas spēļu attīstību, mūsdienu skatījumā ir absolūti novecojusi, taču politisko notikumu kontekstā aizvien ir aktuāla (vismaz uzvaras dienas svinētājiem) – kā nekā galvenais varonis noslēpumainā pilī cīnās ar fašistiskās Vācijas kareivjiem, zombijiem, spokiem un sevišķi grūti pieveicamiem vadoņiem.

Gadu gaitā uz Wolfenstein bāzes id Software radīja citas visnotaļ populāras ar šaušanu un spridzināšanu saistītas videospēles – Quake un Doom.

Var atzīmēt, ka Wolfenstein 3D šobrīd par nepilniem diviem dolāriem ir pieejams Apple aplikāciju veikalā un ir spēlējams gan ar iPad, gan arī iPhone un iPod Touch. Android lietotājiem šāda iespēja oficiāli netiek piedāvāta, taču, ja pa rokai ir dators, tad pašreizējās id Software mātes kompānijas Bethsoft mājas lapā internetā (wolfenstein.bethsoft.com), izmantojot jebkuru interneta pārlūku, Wolfenstein 3D var spēlēt bez maksas, tiesa, ja ir sasniegts nepieciešamais vecums.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu