«Google» kartē Latvijas ielu nosaukumi ir krievu valodā (227)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Jau vēstīts, ka nu interneta giganta «Google» meklētājā pieejamā karšu funkcija «Google Street View» darbojas arī Latvijā, piedāvājot interesentiem izstaigāt Rīgu un citas lielākās pilsētas. Tiesa, kartes «palaišana» atklājusi kādu nepilnību, proti, galvaspilsētas centrālās Brīvības, kā arī citu ielu nosaukumi rakstīti krievu valodā...

Kā telefonsarunā ar TVNET skaidro «Grayling» konsultante Latvijā Inga Oliņa, problēma ir apzināta un par to tiks informēti kartes izstrādātāji, kuri, būdami ārvalstu pilsoņi, ne vienmēr varot pamanīt šādas kļūdas. Plašāku komentāru «Google Street View» pārstāve sola drīzumā.

Kā ziņots, pērnvasar Latvijā ieradās vairāki «Google» automobiļi ar speciālām 360 grādu kamerām uz jumta, kam interneta giganta uzdevumā bija jāiemūžina gan Rīga, gan arī citas pilsētas - Sigulda, Cēsis, Valmiera, Jēkabpils, Rēzekne, Daugavpils, Ogre, Bauska, Jūrmala, Jelgava, Tukums, Liepāja, Ventspils un Kuldīga.

«Street View» ļauj izstaigāt ne tikai lielās un mazās ieliņas, aplūkot ielām piegulošās teritorijas, ēkas un dabu, bet arī doties virtuālā pastaigā starp minētajām pilsētām, jo kartē ir iekļauti arī pilsētas savienojošie ceļi.

Foto: Ekrānšāviņš

«Street View» ir «Google Maps» bezmaksas funkcija, kas tika izveidota 2007.gada maijā un ir pieejama jau vairāk nekā 30 valstīs visā pasaulē. Karte ļauj lietotājiem detalizēti izpētīt un orientēties kādā noteiktā pilsētā vai apkaimē ar panorāmas skata palīdzību. Šī funkcija ir pieejama arī tādās «Google» programmās kā «Google Earth» un «Google Maps» mobilo telefonu versijā.

Vietās, kur «Street View» ir pieejams, «ielu skatu» var apskatīt, pietuvinot karti maksimāli tuvu vai ievelkot no kreisās Google Maps kartes malas oranžo cilvēciņa ikonu vajadzīgajā vietā. Tagad jebkuru vietu var apskatīt un izpētīt vēl pirms ierašanās tajā, kartes lietotājiem būs iespēja Latviju apceļot virtuāli, organizēt tikšanās vietas vai uzzināt ko jaunu izglītošanās nolūkos.

Nekustamā īpašuma pārdevēji un pircēji ar šīs funkcijas palīdzību var būtiski ietaupīt laiku un kartē jau iepriekš izpētīt izvēlētā īpašuma apkārtni. Tāpat šo karti varat izmantot, lai noskaidrotu braukšanas virzienus.

«Šodien esam ļoti priecīgi un satraukti, atklājot Street View funkciju Latvijā. Šī funkcija pavērs iespēju Latvijas skaistās pilsētu ielas un apkārtni iepazīt jebkuram interneta lietotājam visā plašajā pasaulē. Tāpat šīs kartes priekšrocības tagad varēs lietot arī uzņēmējdabības un citu nozaru pārstāvji,» norāda Google Street View programmas vadītājs Ulfs Spitzers.

Tuvākajās dienās «Google Street View» transportlīdzekļi atsāks braukšanu Latvijā, lai savāktu jaunus attēlus Latvijas «Street View» kartes papildināšanai.

Komentāri (227)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu