Skolēni brīvlaikā: visu dienu pie datora (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ziņas, kas iegūtas, izmantojot Kaspersky Lab uzraudzības un ātrās reaģēšanas uz datorapdraudējumiem mākoņsistēmu Kaspersky Security Network, liecina, ka no jūnijā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā reģistrētajiem 150 741 funkcijas «Vecāku kontrole» nostrādes gadījumiem lielākā daļa (60% gadījumu) notikusi, mēģinot apmeklēt pornogrāfisku tīmekļa vietni.

Otrajā vietā (15%) – piekļuve aizliegtam sociālajam tīklam, trešajā (12%) – mēģinājumi lejupielādēt nelegālas programmatūras. Turklāt jūnijā salīdzinājumā ar maiju ir pieaudzis «Vecāku kontroles» nostrāžu skaits kategorijā «sociālie tīkli».

Bērniem nevēlamu resursu bloķēšanas jūnija statistika parāda diezgan vienmērīgu sadalījumu dienas gaitā no pulksten 10 līdz 24. Salīdzinājumam: mācību gada vidū vislielākā aktivitāte novērota pēcpusdienā, kad bērni atgriezās no skolas un bez vecāku uzraudzības sēdās pie datora. Turklāt funkcijas «Vecāku kontrole», kuru vecāki aktivizē, lai pasargātu bērnus no nepiemērota interneta satura, nostrāžu skaits skolēnu brīvdienās ir samazinājies gandrīz divas reizes.

Vairāk brīvā laika, lielāks risks nonākt nevēlamā vietnē

«Funkcijas «Vecāku kontrole» nostrāžu kopskaita samazināšanās tendence ir saistīta ar to, ka vasarā daudzi bērni dodas atpūsties un mazāk laika pavada pie datora. Taču gadījumos, kad viņi tomēr paliek mājās, bērni pat vēl vairāk riskē nonākt nevēlamās vietnēs, jo tagad viņiem ir vairāk brīva laika, ko viņi pavada bez uzraudzības,» norāda Kaspersky Lab rīkotājdirektors Baltijas valstīs, Ungārijā, Čehijā un Slovākijā Andis Šteinmanis.

Lai pasargātu bērnus un pusaudžus no apdraudējumiem, kas ir saistīti ar uzturēšanos internetā, Kaspersky Lab antivīrusu risinājumos Kaspersky Internet Security 2012 un Kaspersky PURE ir pieejama funkcija «Vecāku kontrole». Tā ļauj norādīt laiku, ko bērns drīkst pavadīt pie datora un internetā, noteiktu programmu atvēršanu, ierobežot datņu lejupielādi no interneta, kā arī uzraudzīt saziņu sociālajos tīklos. Turklāt «Vecāku kontrole» piedāvā iepazīties ar statistikas pārskatiem par darbībām, ko bērns veicis datorā. Risinājumā Kaspersky Internet Security 2012 funkcija «Vecāku kontrole» ir pielāgota arī Latvijas interneta telpai un pazīst vietējos nevēlamos resursus.

Tīmekļa vietnē www.vecakukontrole.lv var ne vien iegūt detalizētu informāciju par «Vecāku kontroles» iespējām, bet arī piedalīties Kaspersky Internet Security Special Ferrari Edition ar funkciju «Vecāku kontrole» gada licences izlozē. Uzvarētājs tiek noteikts un apbalvots katru mēnesi.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu