«Android» telefoni sasniedz 68% pasaules tirgus daļu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viedtelefonu ar operētājsistēmu «Android» pasaules tirgus daļa otrajā ceturksnī bija 68,1% un vienā ceturksnī pārdoto «Android» telefonu skaits - 107,8 miljoni - pirmo reizi pārsniedza 100 miljonu robežu, kārtējā pārskatā raksta tehnoloģiju analītiķu kompānija «Canalys».

Pērn otrajā ceturksnī «Android» tirgus daļa bija 47,6% un pārdoto telefonu skaits bija 51,2 miljoni. Savukārt «Apple» operētājsistēmas «iOS» ierīces, dažādi «iPhone» modeļi ieņēma otro vietu ar 16,4% tirgus daļu, kas ir kritiens no 18,9% tirgus daļas 2011.gada otrajā ceturksnī, informē «Canalys».

Informācijas tehnoloģiju (IT) portāls «TechCrunch», komentējot «Canalys» pārskatu, norāda, ka tajā iekļautie skaitļi daudz neatšķiras no otrā ceturkšņa datiem, kurus publicēja divas citas pazīstamas analītiķu kompānijas «Strategy Analytics» un «International Data Corporation» (IDC). Tomēr «Canalys» izvēlējies uzskaiti veikt pēc operētājsistēmas, nevis telefonu ražotāja, kas labāk atspoguļo «spēka samērus» mobilo ierīču tirgū.

Tomēr «Canalys» pārskatā teikts, ka «būtisks dzinējs» «Android» ierīču tirgus daļu izaugsmē bija «Samsung», kurš otrā ceturksnī saražojis un pārdevis vairāk nekā 45 miljonus viedtelefonu un ieguvis 31% tirgus daļu.

Būtiskākais faktors «Android» tirgus daļas izaugsmē otrajā ceturksnī un «pats galvenais» analītiķu ziņojumā bija ļoti straujā viedtelefonu izplatības izaugsme Ķīnā. Otrajā ceturksnī Kīņā pārdeva 42 miljonus viedtelefonu, no kuriem 81% bija aprīkoti ar «Android» operētājsistēmu.

Ķīna arī pārspēja ASV kā lielākais viedtelefonu tirgus pasaulē - tur aizgāja 27% no otrajā ceturksnī pasaulē saražotajiem 158 miljoniem viedtelefonu. ASV pārdeva tikai 16% no kopējā skaita. Ķīnas tirgus līderis ar 17% bija Korejas koncerns «Samsung», bet citas «topa» vietas ieņēma pašmāju ražotāji «ZTE», «Lenovo» un «Huawei».

«Android» operētājsistēmu attīsta un uztur interneta pakalpojumu un IT koncerns «Google».

Operētājsistēma ir kā elektronisks «nama pārvaldnieks», kas uztur, koordinē un vada viedtelefona dažādu funkciju un ielādēto programmu darbošanos. Savukārt par viedtelefonu uzskata mobilo telefonu, kas spēj izpildīt daudzas datora funkcijas - sērfot internetā un lietot datu apstrādes un informācijas pasniegšanas programmas, piemēram, laika prognozes, biržas un valūtas kursus, atrašanās vietai tuvinātus pakalpojumus, kā tuvākā noteikta veida biznesa meklēšanu, kā arī mobilai ierīcei pielāgotas standarta biznesa programmatūras versijas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu