FIB ievieš miljardu vērtu seju atpazīšanas sistēmu (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Federālais izmeklēšanas birojs nacionālās drošības vārdā valsts mērogā ievieš vienu miljardu dolāru vērtu sejas atpazīšanas sistēmu.

Jaunā sistēma, kas nodēvēta par Nākamās paaudzes identifikācijas sistēmu, ir Savienoto Valstu mērogā strādājoša datubāze, kurā ir cilvēku seju fotogrāfijas, acu tīkleņu skenējumi, DNS informācija, balss ieraksti un cita veida biometriskie dati.

Sistēmas ieviešanas mērķis ir atvieglot FIB darbu noziedznieku meklēšanā, kā arī, lai aizdomās turamo potenciāli saistītu ar vairākiem noziegumiem. Tomēr privātuma tiesību aizstāvji ir diezgan skeptiski par metodēm, kas tiek izmantotas šo datu iegūšanai, proti, uzraudzība tiek veikta, izmantojot videokameras un datu bāzes, kas nosedz visu valsti, vēsta Slashgear.com.

Lai vai kā, sejas atpazīšanas tehnoloģijas pēdējā laikā ir visnotaļ progresējušas un informācija par FIB rīcībā esošo sistēmu liecina, ka tā meklētā cilvēka bildi starp 1,6 miljoniem datu bāzē esošo attēlu ar 92% precizitāti spēj atrast 1,2 sekundēs. Savukārt, ja seja ir labi izgaismota un ir iespējams precīzi redzēt tās nianses, piemēram, robežkontroles punktā, atpazīšanas tehnoloģija darbojas ar gandrīz 100 procentu precizitāti.

Patlaban sistēma izmanto tikai zināmo noziedznieku attēlus (tos, kas tapuši policijas iecirknī un tos, kas redzami autovadītāja apliecībā), bet perspektīvā FIB datubāzē varētu nonākt visu pilsoņu pases un autovadītāja apliecības bildes.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu