Apple atklāj iPhone 5 (352)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Visiem Apple produkcijas cienītājiem un faniem šodien liela diena - kā solīts, pasaulē vērtīgākais uzņēmums, tehnoloģiju kompānija Apple savā mājvietā Sanfrancisko prezentē iPhone 5. Jāpiezīmē, ka jaunā produkta spozmi pamatīgi aizēno ārvalstu medijos plaši aprakstītie ražotājkompānijas Foxcon rūpnīcās atklātie necilvēcīgie darba apstākļi.

Viedtālruņa jaunā paaudze no priekšgājējiem pirmkārt atšķiras ar lielāku Retina ekrānu (1136x640 px, 326 ppi), kura diagonāle tagad ir četras collas līdzšinējo 3,5 collu vietā.

Dizaina ziņā iPhone uzreiz būs atpazīstams, jo ir saglabāts simetriskais dizains ar apaļajām skaļuma pogām kreisajā malā un vienu vienīgu pogu ierīces priekšpusē tieši zem ekrāna. Telefona aizmugurē ir 8 megapikseļu kamera ar piecām lēcām un f/2.4 diafragmas atvērumu. Ar kameru var uzņemt 1080p HD video un tai ir virkne funkciju, kas sastopamas arī citos mūsdienu viedtālruņos, tostarp sejas atpazīšana (līdz pat 10 sejām) un fotografēšanas iespēja filmēšanas laikā.

iPhone 5 ir arī jaudīgāka baterija un jauns datu kabelis/lādēšanas vads. Par Lightning (Zibens) nodēvētais savienojums esot vienkāršāk lietojams un, kas nav mazsvarīgi, tas arī kalpos ilgāk.

Salīdzinot ar iPhone 4 un 4S, iPhone 5, kurš patiesībā ir jau sestais telefona modelis, ir arī plānāks un vieglāks. Tas sver 112 gramus jeb par 20% mazāk nekā 4S.

«Tas ir plānākais iPhone, kādu mēs esam radījuši, tas ir pasaulē plānākais viedtālrunis, un tas sver nieka 112 gramus,» atklāja kompānijas mārketinga direktors Fils Šillers. «Tas ir par 20% vieglāks nekā iPhone 4S.»

Telefona ārējie izmēri tikmēr ir palielinājušies - iPhone 5 augstums ir 123,8 mm, platums - 58,6 mm, bet biezums - 7,6 mm.

Analītiķi prognozē, ka tuvāko mēnešu laikā Apple pārdos desmitiem miljonu jauno iPhone modeļu.

ASV, Kanādā, Lielbritānijā, Francijā, Vācijā, Austrālijā, Honkongā, Singapūrā un Japānā iPhone 5 tirdzniecībā būs pieejams jau no 21.septembra.

Tā sākotnējā subsidētā cena būs 199 ASV dolāri par16 GB versiju. 32 GB modelis maksās 299 dolārus, bet 64 GB modelis - 399 dolārus.

Komentāri (352)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu